Otázka pro developery #1: Co chystáte tento rok?

Magdaléna Jirásková, 13. April 2016 Kategorie: Developeři

Prodej novostaveb v loňském roce překonal svá dosavadní maxima. Prodalo se více než 7000 nově postavených nemovitostí, a to pouze na území hlavního města. Počet všech realitních nabídek za poslední rok klesl až o 30 %. Nastala tak jedinečná příležitost zeptat se developerů, kteří se na tomto rekordním čísle podíleli, jaké jsou jejich současné cíle a plány do budoucna.

Seznamte se s odpověďmi předních developerských společností:

CRESTYL

Aktuálně probíhá kolaudace komorního rezidenčního projektu Podolské schody v pražském Podolí. V létě bude dokončena druhá etapa unikátní rezidence na břehu řeky DOCK River Watch v Praze 8, na kterou hned plánujeme navázat s další etapou. Ve výstavbě je rovněž moderní rezidenční projekt 4Blok v pražských Vršovicích, dokončen ale bude až v první polovině příštího roku. V současné době připravujeme i třetí etapu projektu Zámecké zahrady, který leží nedaleko Prahy v sousedství golfového hřiště Albatross, kde je na výběr z několika rodinných domů a vil, nebo si klient může zakoupit pouze samostatný pozemek a postavit dům dle svých vlastních představ. Plánujeme rovněž brzy představit a uvést do prodeje úplně nový rezidenční projekt Berounská brána. Ve výstavbě jsou rovněž pražská kancelářská budova DOCK IN TWO a obchodní centrum Central Jablonec.” říká Václav Hlavička, Head of sales department developerské společnosti CRESTYL.

 FINEP

V roce 2016 bude FINEP realizovat další etapy výstavby ve svých rezidenčních projektech na Západním městě (Britská čtvrť), v Hostivaři (lokalita Nad Přehradou), na Proseku (Prosek Park), Štěrboholech (projekt Malý háj) a také na Harfě, kde jsme jako jedni z prvních začali kompletně revitalizovat tzv. brownfield v moderní prostor pro bydlení v rezidenčním projektu Harfa Park. Počítáme také s novými projekty na Barrandově a v Praze Hodkovičkách.” uvádí David Jirušek, tiskový mluvčí společnosti FINEP

FIM Group 

Chystáme se doprodat projekt Palác Dlouhá a připravujeme výstavbu dalšího projektu. Pro rok 2016 chystáme nové projekty v centru metropole, dále samozřejmě pracujeme na udržení těch stávajících.” říká Zuzana Procházková, Marketing Consultant ze společnosti FIM Group.

DBD Group 

“Budeme pokračovat v prodeji dokončeného projektu Origami a rozvíjet přípravy dalších rozpracovaných projektů. Nechystáme žádné zásadní změny, i nadále budeme pokračovat v tom, co nás baví - tedy stavět rezidenční nemovitosti v Praze.” odpovídá na otázku Managing Director DBD Group, Jiří Hovorka.

JRD 

“Naším cílem je nadále stavět kvalitní energeticky úsporné a ekologicky šetrné domy. Chceme také posilovat pozici lídra v oboru nízkoenergetické a pasivní výstavby a seznamovat nejširší veřejnost s jejími výhodami. Takový byt totiž lidem přináší jak velké úspory energií, tak zdravé prostředí, v kterém se dobře žije. Již nyní máme na pražském trhu zajištěné projekty na téměř 8 let dopředu. Letos jsme už představili nový projekt Viladomy Semmering v krásném prostředí na okraji Prokopského údolí. Chystáme se na třetí etapu Ecocity Malešice, připravujeme projekty Rezidence Červený Dvůr, Zelená Libuš či luxusní komorní projekt na Praze 5 viladům U Pernikářky 7. Plánujeme také poprvé vstoupit na mimopražský trh.” Za developerskou společnost JRD odpovídá Martin Svoboda, výkonný ředitel společnosti.

OXES 

“V roce 2016 započneme již III. Etapu výstavby nízkoenergetických bytových domů na Kladně. Výstavba bude obsahovat 94 bytových jednotek od 1+kk po 4+kk, včetně nejprodávanějšího bytu 2+kk 37,9m2, který si klient může zakoupit již za 1,290.000,-Kč včetně DPH” uzavírá Roman Kočvara spolumajitel developerské společnosti OXES.

AMADET

"Na rok 2016 chystáme nové projekty rodinných domů. Současně zachováme kompletní servis pro klienty, který poskytujeme klientům na našem současném projektu Dubečnice v Roztokách u Prahy."  říká Tereza Kročková, architektka developerské společnosti AMADET.

GREEN PROPERTY

"V letošním roce chceme navázat na úspěšný loňský rok a zaměřit se na menší developerské projekty po Praze zaměřené na rezidenční bydlení." říká Tomáš Karban.

OFFICE HUNTERS 

A co plánují společnosti, které se zaměřují na pronájmy kancelářských a ostatních komerčních prostor? Na to jsme se zeptali Filipa Veselého, jednatele realitně konzultantské společnosti OFFICE HUNTERS, s.r.o.

“Chystáme zásadní rozšíření obchodního týmu, společně s portfoliem dodatečných služeb a zvýšení marketingových aktivit. Slibujeme si pozitivní přínos od nové PR agentury, se kterou jsme navázali spolupráci.”

Významné developerské společnosti, působící především na území hlavního města, chystají i tento rok nové etapy i zbrusu nové projekty, díky kterým se snaží uspokojit vysokou poptávku po nových nemovitostech. Pokud se tedy chystáte využít stále ještě rekordně nízkých úrokových sazeb u hypoték, zaměřte se na novinky, které mají developeři na tento rok v plánu.


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty