Otázka pro developery #12: Orientujete se na stavbu nových projektů nebo přestavbu starších domů. A proč?

Magdaléna Jirásková, 29. June 2016 Kategorie: Developeři

Developeři nám tentokrát zodpověděli otázku, jaký typ projektů je jejich doménou. Zda zůstávají u stavby nových projektů či raději hloubkové rekonstrukce starších domů se dozvíte v jejich odpovědích.

CRESTYL

"Většinou se orientujeme na využití tzv. brownfields, tedy revitalizaci území, které dříve sloužily zpravidla průmyslové či jiné činnosti. Typickým příkladem je například naše vznikající pražská čtvrť DOCK, která vyrůstá na místě bývalých libeňských doků kolem dvou slepých ramen Vltavy, která jsme vyčistili, aby zde obyvatelé měli co nejpříjemnější bydlení." říká Václav Hlavička, Head of Sales departement developerské skupiny CRESTYL.

GREEN Property

"Jednoznačně na přestavbu starších domů.  Praha má mnoho krásných domů, které jsou zanedbané a jejich rekonstrukcí lze nejenom vydělat peníze, ale napomáháme i zkrášlování svého okolí.  Je to práce, na kterou můžeme být hrdí a její výsledky tu po nás zůstanou pro další generace." odpovídá Tomáš Karban, partner v Green Property.

OXES

"Naší prioritou je stavba nových nízkoenergetických bytových domů, především z důvodu kvality provedení a následných záruk." shrnuje Roman Kočvara, spolumajitel developerské společnosti OXES.

FINEP

"Společnost FINEP realizuje výstavbu moderních rezidenčních projektů pro byty v osobním nebo družstevním vlastnictví a též rodinných domů do osobního vlastnictví." říká David Jirušek z FINEP.

FIM Group

"Naše společnost se soustředí převážně na historické budovy, jejich následnou rekonstrukci a znovuobnovení jejich dřívější krásy. Věříme, že zásah italských stavitelů dokáže navrátit sešlým domům punc a zašlou slávu." odpovídá Zuzana Procházková, marketing consultant ve společnosti FIM Group.

DBD Group

"V orientaci projektů se nijak neomezujeme, pokud nás zaujme vhodný prázdný pozemek, řešíme novostavbu. Když objevíme zajímavý starší objekt, vrhneme se na rekonstrukci. Před tím, než se do nového projektu pustíme, důkladně zvažujeme z různých hledisek potenciál místa, legislativní možnosti a to, zda projekt dává finančně smysl." za DBD Group odpovídá Managing Director, Jiří Hovorka.

AMADET

"Orientujeme na výstavbu nových projektů. Je to hlavně z toho důvodu, že si můžeme sami vybrat lokalitu a podobu celého projektu a přizpůsobit to současným potřebám." shrnuje Tereza Kročková, architektka ve společnosti AMADET.

JRD

"Jednoznačně na nové projekty, protože do nich můžeme již od prvního návrhu promítnout naši filozofii výstavby zdravého, úsporného a ekologicky šetrného bydlení. Rekonstrukce starého domu bývá náročnější a z pohledu proměny na energeticky úspornou stavbu velmi komplikovaná. Každá starší budova má totiž svá specifika, s nimiž se musí během přestavby počítat a které ji mohou v průběhu rekonstrukce prodražit. V současné době navíc máme zajištěné projekty na mnoho let dopředu, a proto plánujeme zůstat u novostaveb." uzavírá Pavel Krumpár, obchodní a marketingový ředitel developerské společnosti JRD.

Tentokrát nám developeři svěřili, jakých projektů se drží a v budoucnu také dále hodlají držet. Někteří se specializují pouze na nové projekty jiní zase naopak pouze na přestavbu starých. Je tedy vidět, že na výběr zákazník skutečně mít bude. 


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty