Rodinné domy ve Vysokém Újezdu: Bydlení, které dává smysl

Simona Aujezdská, 17. December 2019 Kategorie: Projekty

Rodinné domy podobné projektu Terasy Vysoký Újezd by si přál každý. Nejsou totiž motivovány touhou laciné výstavby za účelem maximálního zisku. Naopak! Bydlení ve Vysokém Újezdu dokonale propojuje kvalitní nízkoenergetické bydlení šetrné k přírodě, bezprostřední blízkost nádherného okolí Karlštejnska, respektování soukromí a především vyvážený soulad s okolní zástavbou.

Na začátku celého příběhu výstavby rodinných domů ve Vysokém Újezdu stojí manželé Šimkovi, kterým není lhostejná divoká, takřka neregulovaná výstavba některých developerských projektů. Jako houby po dešti vznikají výstavby, které neberou ohled na původní zástavbu, dlouhodobou koncepci rezidenční lokality a vhodné rozšíření infrastruktury v podobě mateřských škol, veřejného prostranství i základních služeb občanské vybavenosti

S tím jsme se nemohli ztotožnit. Při hledání vhodného místa pro náš život proto vznikla myšlenka na vytvoření mikrolokality, která bude výjimečná svou klidnou polohou, omezenou zástavbou blízkého okolí a bezprostředním kontaktem s přírodou,“ vysvětluje zakladatel rezidenční výstavby Terasy Vysoký Újezd Štěpán Šimek. Ideální lokalitu, která odpovídá představám, našli manželé Šimkovi na okraji obce Vysoký Újezd, kde se nyní staví rodinné domy s vysokým důrazem na kvalitní zpracování, soukromí obyvatel a sepětí s přírodou. Tři rodinné domy jsou již postaveny a připraveny zájemcům k prohlídce.

Nízkoenergetické bydlení šetrné k přírodě

Výstavba rodinných domů Terasy Vysoký Újezd v maximální míře respektuje harmonii mezi okolní přírodou a blízkou původní zástavbou. Zároveň se nejedná o stereotypní zástavbu stejných domů. „Domy jsou architektonicky rozdílné, což sice vede ke zvýšeným nákladům, ale nechtěli jsme budovat další homogenní zástavbu stejných domů,“ říká Štěpán Šimek a doplňuje: „Domy jsme navrhovali tak, aby vyhovovaly našim představám o komfortním, moderním a k přírodě šetrném bydlení.“ 

Po důkladném zvážení všech konstrukčních a energetických aspektů byla pro konstrukci domů zvolená dřevostavba. Vytápění každého domu zajišťuje tepelné čerpadlo, které automaticky spolupracuje se systém řízeného větrání s inteligentní rekuperací tepla.  Díky tomu moderní systémy nejenže šetří energii a starají se o tepelný komfort obyvatel, ale zároveň v domě vytváří zdravé klima s čerstvým filtrovaným vzduchem. „Do prvního domu jsme se rovnou rozhodli nastěhovat, abychom zjistili všechny rozdíly života v dřevostavbě oproti předchozímu zděnému domu a vychytali drobné nedostatky. Život v námi navržené dřevostavbě předčil naše očekávání. A právě tento typ bydlení můžeme s klidným svědomím doporučit našim klientům a vlastně i novým sousedům,“ dodává Štěpán Šimek.

Interiéry podtrhuje čistý design a přírodní materiály 

Návrh interiérů všech domů má na starosti paní Petra Šimková, která v době mateřské dovolené opustila právnickou praxi a začala se věnovat své dlouholeté vášni, architektuře a bytovému designu. Všechny rodinné domy proto spojuje stejná linka čistého a prosvětleného designu s důrazem na přírodní materiály. „Vybrané materiály jsou v nadstandardní kvalitě zapracovány do interiéru tak, aby vytvářely příjemné, útulné a zároveň praktické místo pro život,“ vysvětluje Petra Šimková, bytová designérka a spoluzakladatelka developerského projektu Terasy Vysoký Újezd. 

Lokalita vyniká nádhernou přírodou a blízkou dostupností Prahy

Alfou a omegou celého bydlení, které nabízí Terasy Vysoký Újezd je samotná lokalita. Soubor rodinných domů se nachází v obci Vysoký Újezd, přibližně 13 km od Prahy. Lokalita je vyhlášená nádhernou a klidnou přírodou Karlštejnska. Milovníci golfu ocení 18jamkové golfové hřiště Albatross Golf Resort, které je od rodinných domů vzdálené pouhé dvě minuty cesty automobilem. Přímo v obci se nachází mateřská i základní škola a sportoviště s fotbalovým hřištěm. Další rozvoj místní infrastruktury v podobě rozšíření školy, zvelebení centra i vzniku obchodů a služeb občanské vybavenosti podporuje developerská skupina Crestyl, která v lokalitě působí. Získejte kvalitní bydlení v harmonii s přírodou, navštivte rodinné domy Terasy Vysoký Újezd.

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty