Vhodné fotografie urychlí pronajmutí vašeho bytu

Kateřina Halamová, 6. December 2016 Kategorie: Investiční byty

Každý pronajímatel jednou za čas shání nové nájemce a tehdy je čas věnovat dostatečnou pozornost vhodné prezentaci bytu, který nabízíte. Věřte tomu, že fotografie jsou tím nejdůležitějším, co vám pomůže potenciální zájemce zaujmout a nalákat k osobní prohlídce. Věnujte jim proto patřičnou pozornost.

Nebojte se využít služby profesionálů

Možná máte pocit, že pro pronajmutí vaší nemovitosti je dostatečným lákadlem například lokalita nebo právě dokončená rekonstrukce, ale v prvním kroku záleží především na tom, jak tyto informace potenciálním zájemcům předáte. A právě zde hraje důležitou roli dobře zvolená fotografie

Možností, jak takové fotografie pořídit je více. Můžete se spolehnout na služby profesionálů a spojit přípravy k pronájmu se stále populárnějším home stagingem, v rámci kterého pořídíte i kvalitní fotografie na profesionální úrovni. Tyto služby již často poskytují i realitní kanceláře a vy se tak nemusíte starat o nic navíc. 

Pokud však máte alespoň základní zkušenosti s fotografováním a disponujete dostatečně kvalitním fotoaparátem, nebojte se pustit do akce sami. Stačí se držet několika základních pravidel.

Kvalitní fotografie zvládnete i sami

Čím více, tím lépe. A platí to i v případě počtu pořízených fotografií. Při samotném focení rozhodně nešetřete snímky, ať si pak můžete vybrat ty nejlepší na vašem počítači. A chybu rozhodně neuděláte, když vyfotíte všechny místnosti daného bytu, včetně chodby nebo komory. 

Ač to může znít banálně, před fotografováním důkladně ukliďte. Nemyslíme tak ani běžné luxování nebo utřený prach, jako spíš odstranění všeho zbytečného, co by mohlo odvádět pozornost. Schovejte proto časopisy, osobní předměty, kosmetiku v koupelně nebo kabáty z věšáku. Vytvoříte tak vzdušný vzhled hotelového pokoje, kam si zájemce snáze dosadí svůj vlastní příběh. 

Pozornost věnujte i detailům. Pomůže například kytice čerstvých květin ve váze, nebo pohled na zajímavé zákoutí v obýváku. Důležité je také vhodné osvětlení. Snažte se fotit za slunečného dne a pro jistotu ještě rozsviťte světla v místnosti. 

Z vyfocených snímků pak vyberte ten nejreprezentativnější, který vystihuje atmostéru daného bytu. Tato titulní fotografie se bude zobrazovat v hlavním výpisu inzerátů se stovkami ostatních nabídek a kvalitním výběrem získáte rozhodně náskok před ostatními. 

Zdroje: blog.coldwellbanker.cz, radce.ulovdomov.cz, zpravy.aktualne.cz

← Zpět do kategorie Investiční byty

Nejnovější developerské projekty