Home staging – nepodceňujte sílu prvního dojmu

Kateřina Halamová, 19. May 2016 Kategorie: Rady

Potřebujete rychle prodat či pronajmout vaši nemovitost? Nechcete jít s cenou dolů? A věříte v sílu prvního dojmu? Pak je home staging ta pravá služba pro vás!

O co se jedná?

Home staging je služba, jejíž historii nalezneme především v USA a Kanadě odkud se v posledních letech dostává i do zemí Evropy. Její sílu začínají postupně oceňovat i zákazníci z České republiky, protože se jedná bezesporu o velmi účinnou metodu, jak výrazně urychlit prodej nemovitosti a zvýšit zároveň i její cenu.

Hlavním cílem je připravit byt či dům do takové podoby, aby si zde každý příchozí dovedl představit svůj život. Celý interiér by měl působit atraktivním a trendy dojmem, zaujmout praktickým uspořádáním a představit v plné kráse svůj potenciál.

Jak toho dosáhnout?

Nejlepší variantou je využít služeb zkušeného designéra. Na českém trhu již existují specializované společnosti, které tyto služby nabízí na profesionální úrovni a díky znalostem posledních trendů a zkušeností v oboru dokáží doslova divy. Home staging se začíná objevovat i v nabídce realitních kanceláří, které taktéž pochopily jeho sílu. Pokud pro rozhodnutí potřebujete řeč čísel, tyto údaje by vás mohly přesvědčit:

  • potenciálnímu zájemci stačí 30-60 vteřin, aby si vytvořil dojem o navštívené nemovitosti
  • průzkum realitních kanceláří ukázal, že takto upravené byty se prodávají o 79% rychleji než byty v původní podobě

Nemusíte se zároveň bát drahých investic. Často stačí využít stávající vybavení, přestavět nábytek do vhodnějšího uspořádání či doladit celkový dojem zajímavými doplňky. Velkou výhodou spolupráce s odborníky je především jejich nadhled, se kterým se dokáží podívat na jakýkoliv interiér a vdechnout mu nový život. Zároveň se vyhnete nutnosti kupovat nové věci, jelikož vám je po dobu prodeje nemovitosti zapůjčí. Tuto variantu využijete především ve chvíli, kdy je prodávaná nemovitost prázdná, což je jedná z nejhorších variant pro úspěšný prodej.

Nedílnou součástí home stagingu je i pořízení profesionálních fotografií, které následně využijete při prezentaci nemovitosti na realitních portálech. Kvalitní prezentace vám pomůže zaujmout větší počet zájemců a odlišit se již na první pohled od ostatních průměrných nabídek.

Pokud tedy nechcete, aby se z prodeje vaší nemovitosti stal běh na dlouhou trať s nejistým koncem, nespoléhejte jen na zvýšenou poptávku pro koupi nemovitostí způsobenou nízkými sazbami hypoték. Podstatný krok kupředu k vašemu úspěchu můžete udělat i vy sami.

Zdroje: www.home-institute.cz, www.homestaging.cz, bydleni.idnes.cz

← Zpět do kategorie Rady

Nejnovější developerské projekty