O výhodách bydlení v původní zástavbě vás přesvědčí projekt Rezidence Trojická

Kateřina Halamová, 27. July 2016 Kategorie: Projekty

Taky už jste se někdy připletli do diskuze na téma, zda je lepší koupit novostavbu nebo naopak starší nemovitost? Argumenty na obou stranách bývají celkem pádné a tak je finální rozhodnutí nakonec stejně na preferencích konkrétního člověka. Pojďme se dnes podívat na hlavní klady a zápory bydlení v historií prověřených nemovitostech.

Bydlení s příběhem

Argument, který bývá v podobných diskuzích často rozhodující, většinou velebí především určitou atmosféru, kterou starší byty a domy vyzařují. Řada lidí dokáže čerpat místní energii, která je ovlivněna životy předchozích obyvatel, a to především v takových objektech, které již patří spíše do kategorie historických domů.

Další velkou výhodou bývá, že máte jasnou představu o okolí vašeho domova. U novostaveb se zástavba většinou postupně rozrůstá, u starší zástavby máte jasnou představu, jak okolí vypadá a zda současný výhled z terasy budete mít i za 10 let.

Poznejte rub i líc

Počítejte s tím, že pokud byste se u starší nemovitosti rozhodli úpravit dispozici bytu, můžete mít oproti novostavbě větší problémy s realizací. V původních zástavbách a centrech měst může být také problém s parkováním, jelikož se v době výstavby nepočítalo s tak masivním využíváním aut. V neposlední řadě jsou starší nemovitosti také náročnější na provoz, jelikož nebyly stavěné podle aktuálních nároků na úsporné bydlení.

Historická budova v novodobém standardu 

Dokonalým příkladem bytového domu s historií je developerský projekt Rezidence Trojická společnosti Tilly Group s.r.o. V tomto objektu se spojují výhody novostavby, jelikož se jedná o kompletně zrekonstruovanou budovu splňující aktuální požadavky na moderní bydlení, a genia loci historické budovy. K dispozici jsou bytové jednotky ve velikostech od 1+kk až po mezonetové 4+kk a to v nadstandardním provedení. V suterénu pak naleznete restauraci, fitness a další komerční prostory.

Těšit se můžete i lukrativní lokalitou, nádherným výhledem a v neposlední řadě i skvělou občanskou vybaveností. V místě je bohaté kulturní a společenské vyžití, ale i široká nabídka škol a školek a to včetně mezinárodních zařízení. A okouzlí vás i nedaleké nábřeží s možnostmi procházek či romantických projížděk parníkem po Vltavě.

Více informací naleznete na webových stránkách projektu.

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty