Otázka pro developery #15: Co považujete za největší problém při realizaci projektů?

Magdaléna Jirásková, 28. July 2016 Kategorie: Developeři

Dnešní otázkou týdne se dotkneme problémů při realizaci developerských projektů. Kde vidí vybraní developeři největší nepříjemnosti se dozvíte na následujících řádcích.

FINEP

"Těch problémů je více. Mezi ty zásadní patří i to, že Praha velmi nesprávně zhodnotila situaci a dnes jsme v bodě, kdy reálně hrozí kolaps celého rezidenčního bydlení. V Praze výrazně klesá počet vydaných stavebních povolení a v některých městských částech se výstavba de facto zastavila. Stejně tak enormně dlouho trvá získání všech potvrzení a razítek. Proto musíme počítat, že v nejbližším období bude počet nových bytů na trhu nadále klesat. To, co dnes nikdo nevnímá jako problém, se projeví až za pár let, kdy budou nové byty na trhu velmi chybět. 
A i v legislativě jsou velké nedostatky a defacto kdokoli nyní může zcela paralizovat jakoukoli stavbu, která jinak splňuje všechny podmínky pro výstavbu rezidenčního projektu v místě výstavby dle územních plánů."
 otevírá otázku David Jirušek, tiskový mluvčí developerské společnosti FINEP.

Green Property

"Jednoznačně přebujelá byrokracie a kvanta mnohdy zbytečných předpisů, kterými se musí developer řídit." míní Tomáš Karban, partner ve společnosti Green Property.

FIM Group

"Spoustu věcí se zdržuje na bázi byrokratických úkonů, ale vzhledem k tomu, že si zakládáme na dobrém jménu společnosti je v našem vlastním zájmu tyto věci mít vždy v pořádku." říká Zuzana Procházková, marketing consultant v developerské společnosti FIM Group.

OXES

"Největším problémem jakéhokoli developerského projektu, je dostat ho do fáze stavebního povolení, jelikož s projektem je spojena  spousta byrokracie a akceptace místních vyhlášek." odpovídá Roman Kočvara, spolumajitel společnosti OXES. 

CRESTYL

"Obecně je největší problémem dodržování kvality zpracování, protože právě ta je pro nás zásadní. Proto se velmi pečlivě věnujeme kontrolám a dozoru staveb našich projektů." říká Václav Hlavička, head of sales departement v developerské skupině CRESTYL.

Developeři se tentokrát téměř jednohlasně shodují, že největší překážkou stavby projektů bývají úřady a dlouhý proces získávání všech potřebných povolení. 


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty