Otázka pro developery #14: Co je podle vás rozhodujícím parametrem pro koupi bytu kromě ceny a lokality?

Magdaléna Jirásková, 14. July 2016 Kategorie: Developeři

Dnes jsme si pro developery připravili otázku týkající se parametrů koupi nového bydlení. Jaké priority kupující z jejich pohledu mají se dočtete na následujících řádcích.

AMADET

"Podle nás rozhoduje nejen cena a lokalita, ale také celkové provedení, dispoziční uspořádání, míra poskytovaných služeb a také vstřícnost a rychlé jednání. Do jisté míry funguje také systém poskytovaných odměn a slev. Výhodou je také jistá variabilnost našich domů." otevírá otázku Tereza Kročková ze společnosti AMADET.

CRESTYL

"Přestože je nových bytů na trhu nedostatek, tak zájemci o nové bydlení jsou samozřejmě opatrnější než před krizí. Klíčovými faktory při výběru nemovitosti jsou tak kromě ceny, lokality a související občanské vybavenosti zejména kvalita provedení, ale i reference developera." říká Václav Hlavička, Head of Sales departement ve skupině CRESTYL.

DBD Group

"Důležitou roli při rozhodování o koupi bytu hraje kvalita provedené stavby a rozložení či členění bytu, tedy zda místnosti na sebe navazují logicky podle běžných životních situací a poskytují dostatek úložného a servisního prostoru. Lidé se také často zajímají o orientaci světových stran a přidanou hodnotu v podobě balkonu, terasy či vlastní zahrádky. Žádané je v Praze pochopitelně parkování, které až na výjimky patří samozřejmě k dnešním developerských projektů." míní Jiří Hovorka, Managing Director v DBD Group

FIM Group

"Dobré jméno společnosti, krásné prostředí, tzv. “dušeprojektu." odpovídá Zuzana Procházková, Marketing Consultant developerské společnosti FIM Group.

FINEP

"Dalšími parametry jsou vedle renomé developera, jeho „historie“, počty prodaných nemovitostí nebo i důvěryhodnosti i pozitivní reference od stávajících klientů." říká David Jirušek, tiskový mluvčí developerské společnosti FINEP.

Green Property

"Jednoznačně kvalita zpracování a použité materiály. Minimálně v segmentu vyšší střední třídy se docela prosazuje prodej tzv. „Shell & Core“ bytů, kdy si konečný zákazník sám volí dokončovací prvky svého budoucího bytu. Kromě toho se stále více prosazují architektonicky zajímavé návrhy." míní Tomáš Karban, partner v Green Property.

JRD

"Cena a lokalita jsou vždy na prvním místě. Pak se do výběru promítá několik dalších parametrů, jako je velikost bytu a jeho dispozice, terasa či balkon, výhled, zajištěné parkování, kvalita provedení a materiálů, zeleň v okolí, dopravní obslužnost a rychlost spojení do centra, občanská vybavenost apod. Jejich důležitost se pak liší podle typu klienta a jeho požadavků. Rodina s dětmi preferuje spíše klidné bydlení v zeleni, kde v blízkosti nechybí školky, školy a zdravotnická zařízení. Singles a mladé páry třeba více upřednostňují rychlé a snadné spojení do centra za zábavou a možnosti sportovního vyžití v okolí. Je to opravdu individuální. Co ovšem pozorujeme v celém spektru klientů, je vzrůstající zájem o úsporné a zdravé bydlení. Lidé stále více přemýšlejí, kolik mohou domácímu rozpočtu ušetřit a v jakém prostředí budou vlastně žít." říká Pavel Krumpár, obchodní a marketingový ředitel developerské společnosti JRD.

OXES

"Pro většinu klientů jsou tyto dva faktory - cena a lokalita, rozhodujícím parametrem. Dále se lidé rozhodují na zákldě recenzí dané firmy, zda si mohou vybrat standardy, na jakou světovou stranu je byt orientován, zda developer je schopen klientovi zajistit financování. V dnešní době je klient hodně náročný a developer musí splňovat spousty požadavků klienta, aby byl úspěšný." uzavírá za developerskou společnost OXES, Roman Kočvara.

Již tradičně uzavírá naší otázku realitně konzultantská společnost OFFICE HUNTERS a za ní Jan Veselý, senior konzultant.

"Každá společnost má jiná kritéria, ale obecně se lze shodnout na dvou základních parametrech a těmi jsou  lokalita a cena za ."

Většina developerů se shoduje především na vhodné lokalitě, renomé společnosti, ale také na kvalitní dopravní dostupnosti. Důležité je pro dnešní klienty i zajištění parkování.


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty