Otázka pro developery #19: Jaká je běžná doba mezi koupí nemovitosti a předáním klientovi?

Magdaléna Jirásková, 29. August 2016 Kategorie: Developeři

Když si nyní koupíte dům či byt od developera, jak dlouho bude trvat, než se budete moci nastěhovat? To vše nám prozradili někteří dotázaní developeři.

CRESTYL

"U dokončených nemovitostí se jedná přibližně o jedendva měsíce." odpovídal Václav Hlavička, Head of Sales departement ve společnosti CRESTYL.

FINEP

"Doba je závislá od okamžiku, kdy klient nemovitost koupí. Pokud ještě tzv. z papíru, tak se většinou jedná o dobu cca 18 měsíců." říká David Jirušek z společnosti FINEP.

FIM Group

"Od momentu, kdy si byt vyberete a začne se všechno připravovat většinou uplyne měsíc, až dva, než se můžete posadit ve svím obývacím pokoji a říct si “tady jsem doma.” Vždy záleží na konkrétním případu, často proces mohou pozdržet nebo naopak urychlit předpřipravené financování a s tím spojené právní úkony." shrnuje Zuzana Procházková, Marketing Consultant ve společnosti FIM Group.

AMADET

"Vzhledem k tomu, že prodáváme rodinné domy, které máme nyní ve fázi holodomu, tak pokud si klient přeje od nás dům dokončit (kompletní interiér), trvá to cca 3 měsíce od zadání klienta. Pokud však chce dům dokončit sám, předání klíčů je do 5ti dnů od zaplacení." uzavírá Tereza Kročková, architektka ve společnosti AMADET.

OFFICE HUNTERS - realitně konzultantská společnost

"Zlatým standardem jsou tři měsíce. Velcí klienti ale řeší relokaci klidně i rok před koncem stávající nájemní smlouvy. Stává se ale, že klient požaduje nastěhování během několika málo dnů." za OFFICE HUNTERS odpovídal Jan Veselý.


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty