Otázka pro developery #9: Jaké jsou vaše plány do budoucna v oblasti nemovitostí?

Magdaléna Jirásková, 8. June 2016 Kategorie: Developeři

Další otázka, kterou jsme zástupcům developerů položili, se týká plánů do budoucna v oblasti nemovitostí. Jak odpovídali se dozvíte na následujících řádcích.

FINEP

"Česká společnost FINEP se primárně zaměřuje na moderní city development. Tedy ve zkratce na dlouhodobý rozvoj rezidenčních oblastí, ve kterých mají obyvatele k dispozici nejenom moderní městské bydlení, ale především také dostatek zeleně, parků, náměstí a relaxačních zón a pro děti a jejich rodiče zde jsou i moderní a především bezpečná dětská hřiště. A zároveň je v daném místě k dispozici i městská infrastruktura, služby a také příležitosti k práci. Typickým příkladem, jak taková moderní městská lokalita vypadá, je Britská čtvrť na Západním městě v Praze Stodůlkách. Ta nabízí jak bydlení v rychle rostoucí městské čtvrti, tak i pracovní příležitosti v administrativním projektu City West
S formou moderního městského bydlení, ve spojení s velkými prostory pro volnočasové aktivity, bude FINEP v následujících letech pokračovat i na dalších aktuálních lokalitách, kde dnes již česká developerská společnost staví. Tedy např. na Proseku nebo třeba na Malém háji v Praze Štěrboholech. Pro další roky máme již nyní připraveno několik nových lokalit v Praze. " otevírá otázku číslo 9, David Jirušek z developerské společnosti FINEP.

OXES

"Určitě se budeme soustředit na nízkoenergetické bydlení, v lokalitách větších měst a do 15 km od nich. Cílem bude uspokojit poptávky zákazníka, které jsou rok od roku větší." uvádí za developerskou společnost OXES, Roman Kočvara, spolumajitel.

JRD

"Budeme pokračovat ve stavbě kvalitních energeticky úsporných a ekologicky šetrných domů. Na pražském rezidenčním trhu máme zajištěné projekty na mnoho let dopředu. Protože se nízkoenergetické výstavbě věnujeme již od svého počátku v roce 2003 a na trh jsme vždy přinášeli nové postupy a technologie, chceme být i nadále průkopníkem a posouvat hranice environmentálně šetrného stavění. V přípravě už máme první energeticky aktivní bytový dům, který vyrobí více energie, než spotřebuje." říká Pavel Krumpár, obchodní a marketingový ředitel společnosti JRD.

FIM Group

"Máme v plánu řadu dalších projektů, momentálně pracujeme na jejich přípravě." nechce prozradit detaily Zuzana Procházková, marketing consultant ve společnosti FIM Group.

DBD Group

"Plány do budoucna se od začátku naší činnosti nemění. Vyhledávat zapomenutá či zanedbaná pražská zákoutí a společně s architekty hledat vhodná stavební řešení, která by taková místa pozdvihla a v dobrém slova smyslu oživila. Je to vzrušující proces, který nás velmi baví." slibujete Jiří Hovorka, managing director za developerskou společnosti DBD Group.

CRESTYL

"Chceme včas podchytit rostoucí trend ekonomiky, i proto máme nyní historicky nejvyšší počet rozestavěných projektů. Hodláme dále pokračovat v expanzi celé skupiny CRESTYL – v loňském roce jsme například naše portfolio rozšířili o unikátní projekt Savarin v samotném srdci pražské metropole. V brzké době pak hodláme oznámit další významnou akvizici. Obecně se chceme i nadále věnovat jak rezidenčnímu, tak komerčnímu developmentu." prozrazuje záměr skupiny CRESTYL Václav Hlavička, Head of sales department. 

Green Property

"Zaměřujeme se na aktivní spolupráci s menšími českými i zahraničními developerskými společnostmi, které investují do zkvalitňování kultury bydlení v Praze rekonstrukcí krásných, ale zanedbaných secesních domů. Z dlouhodobého hlediska vidíme velký potenciál v obnově panelových sídlišť." odpovídá na otázku Tomáš Karban, partner v Green Property.

AMADET

"Chceme se zaměřit také na výstavbu a prodej bytových domů v Praze." za developery uzavírá otázku Tereza Kročková, architektka ve společnosti AMADET.

Realitně konzultantská společnost OFFICE HUNTERS se i tentokrát připojila k developerům a odpověděla na naši týdenný otázku.

"Chceme ještě více utužit partnerství s developery a více se podílet na obsazování nových projektů."  uzavírá otázku Filip Veselý, jednatel OFFICE HUNTERS.

Nové lokality, energeticky úsporné projekty i nové spolupráce. Nejen o tom se naši developeři rozmluvili v deváté otázce týdne. 


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty