Otázka pro developery #10: Pociťujete silný konkurenční boj v oblasti developmentu?

Magdaléna Jirásková, 15. June 2016 Kategorie: Developeři

Developeři se tentokrát vyjadřovali k otázce konkurenčních bojů. Většina z nich vidí na současném realitním trhu velký, ale zároveň zdravý konkurenční tlak, avšak zároveň se cítí dostatečně silní na své pozici.

FINEP

"Jsme na trhu již více jak 20 let a za tu dobu jsme si vybudovali pevné místo mezi největšími a nejúspěšnějšími developery na českém trhu. Jsme úspěšní i v zahraničí na Slovensku a stavíme i novou rezidenční čtvrť v druhém největším mongolském městě Erdenetu. A my v českém FINEPu jsme za konkurenci rádi, protože zdravá a poctivá konkurence je, pro rozvoj jakékoli oblasti, důležitá a potřebná." říká David Jiruška z developerské společnosti FINEP.

Green Property

"Jednoznačně ano. Trh se za 2 roky otočil o 180 stupňů. Investičně zajímavých nabídek je v Praze velmi málo a developery lákají dnes i nemovitosti, o které by před pár měsíci vůbec neuvažovali. Nahrává tomu i hlad lidí po nových bytech. Není výjimkou, že krátce po zahájení prodeje se prodá více než polovina projektu ještě před dokončením hrubé stavby." vyhodnocuje situaci za společnosti Green Property, Tomáš Karban

CRESTYL

"Na naší straně nevnímáme nějaký silný konkurenční boj, protože se snažíme maximálně uspokojit každého klienta, se kterým o prodeji nemovitosti jednáme." reaguje Václav Hlavička, Head of Sales departement  developerské skupiny CRESTYL

DBD Group

"Vzhledem k tomu, že se věnujeme menším developerským projektům začleněným do stávající zástavby, které jsou svým způsobem vždy unikátní, konkurenční tlak nijak silně nepociťujeme." říká Jiří Hovorka, Managing director ve společnosti DBD Group

FIM Group

"Je celá řada developerských společností na trhu, avšak vždy záleží na tom, jak svou práci odvádíte kvalitně. Taková práce má vždy svého kupce- klienta. Protože je naše práce kvalitní, tak se nebojíme silného konkurenčího boje." odpovídá na otázku Zuzana Procházková, marketing consultant developerské společnosti FIM Group.

JRD

"Konkurenční boj zde stejně jako v jiných oblastech podnikání existuje, ale ten je zdravý a trhu i klientům prospívá. Nejsilnější byl v době krize. Po letech boomu došlo k masivnímu propadu prodejů, zájem o koupi nových bytů doslova zamrzl. V tu chvíli developeři bojovali o každého klienta. Dnes poptávka roste, hlad po novém bydlení je velký a konkurenční boj není tak ostrý. Problémem pro development je spíše neexistence jasného a stabilního právního prostředí, které je pro dlouhodobé plánování nutné. Kauzy Pražských stavebních předpisů či Metropolitního plánu a roky trvající územní řízení některých projektů mluví za vše." říká Pavel Krumpár, obchodní a marketingový ředitel developerské společnosti JRD.

AMADET 

"Víme o spoustě developerských společnostech a projektů, takže se určitě snažíme poskytovat takové služby, aby si klienti vybrali nás." říká Tereza Kročková, arichitektka developerské společnosti AMADET.

OXES

"Konkurenční boj v developmentu je určitě veliký, především v Praze. Každopádně my se odlišujeme tipem výstavby a cenou. Soustředíme se na menší města, ale v dosahu těch větších a to se nám vyplácí." uzavírá za developery Roman Kočvara, spolumajitel společnosti OXES.

K odpovědím se přidává i realitně konzultantská společnosti OFFICE HUNTERS.

"Spíše než boj vnímáme silnou vlnu přeprodejů hotových a obsazených projektů nejrůznějším fondům, nebo naopak prodej projektů ve fázi stavebního povolení silným developerům." uzavírá dnešní otázku týdne Lukáš Veselý, senior konzultant za OFFICE HUNTERS.

Naše desátá otázka pro developery se týkala konkurečních bojů mezi jednotlivými společnostmi. Developeři vnímají tento tlak jako zdravý a prospěšný, avšak zároveň se necítí příliš ohroženi na svých pozicích. 


← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty