Otázka pro developery #6: Můžete některý z momentálních projektů podrobněji popsat?

Magdaléna Jirásková, 18. May 2016 Kategorie: Developeři

Z odpovědí developerů se dnes můžete dozvědět pár slov o jejich současných projektech, které buď již nabízí k prodeji nebo jsou teprve ve fázi příprav. Můžete tak zjistit, ve kterých lokalitách Prahy budete moci v nejbližších letech poptata bydlení.

JRD

"Dokončujeme poslední etapu velkého energeticky pasivního projektu Park Hloubětín s celkem 127 byty a nově jsme představili komorní projekt Viladomy Semmering. Ten nabídne exkluzivní bydlení na okraji Prokopského údolí, nedaleko malebné trati s historickými viadukty – známého Pražského Semmeringu. Postavíme zde dva energeticky úsporné domy s celkem 14 komfortními byty 1+kk až 4+kk, ze kterých budou krásné výhledy do okolní přírody. Zdejší lokalita je zárukou klidného a příjemného bydlení obklopeného zelení, přitom s nespornou výhodou blízkosti centra Prahy, kam cesta trvá jen pár minut." říká výkonný ředitel developerské společnosti JRD, Martin Svoboda.

FINEP

"FINEP se zabývá city developmentem, tedy vytvářením ucelených čtvrtí s dostatkem relaxačních, sportovních i obchodních ploch. Příkladem, který FINEP zrealizoval, je Západní Město (známé také pod názvem Britská Čtvrť). Dnes (v době, kdy je výstavba této lokality přibližně v polovině) v této nové moderní čtvrti aktuálně bydlí téměř tři tisíce obyvatel a v kancelářské City West pracuje kolem 7 tisíc lidí. A těchto deset tisíc nových obyvatel je již zajímavý mikro trh pro poskytovatele služeb a obchodů. V projektu fungují restaurace, prodejna potravin, drogerie a celá řada služeb jako kadeřnictví, masáže atd. Náměstí a park, který dokončujeme, mají rozlohu Václavského náměstí
Říkáme, že v dané lokalitě neprodáváme jen samotný byt, ale kompletně celý prostor pro bydlení, život i relaxaci. A naši klienti to vše vidí a oceňují to. Když k tomu připočteme i defacto vlastní vstup do metra, blízkost velkého obchodního centra, stejně tak je v dosahu příroda a to všechno jsou prvky, po kterých klienti volají a chtějí je v okamžiku, kdy si vybírají své nové bydlení. 
Shrnuto vše výše uvedené do jedné jediné věty – moderní klient si nekupuje byt, ale bydlení." říká David Jirušek, tiskový mluvči developerské společnosti FINEP.

DBD Group

"V současné době máme v nabídce projekt bytů Origami, co na první pohled vypadají jako vilky či dvojvilky. Chtěli jsme umístit bytový dům do poklidné vilové čtvrti na Praze 6, tak jsme ho prostě položili na šířku a byty naopak poskládali do dvou nebo tří podlaží a ke každému přidali zahradu. Byty tak vypadají jako domy, poskytují větší pocit soukromí, ale nejsou tak náročné na údržbu jako běžné rodinné domy. Jsou prostě pro městského člověka, který je velkou část dne v práci a navečer by si chtěl vytáhnout lehátko nebo gril na trávu. Velký podíl na tomto netradičním řešení mají autoři projektu ze studia Qarta Architektura." odpovídá na otázku Jiří Hovorka, Managing Director DBD Group.

CRESTYL

"Rezidenční projekt DOCK v pražské Libni představuje nekompromisní kombinaci exkluzivního bydlení v blízkosti centra Prahy s neopakovatelnou atmosférou bydlení u vody. Dokončení druhé etapy DOCK River Watch je naplánováno na léto letošního roku. Všechny byty disponují balkonem, terasou či předzahrádkou s jedinečným výhledem na vodní hladinu nebo zeleň.
Moderní rezidence 4Blok v pražských Vršovicích představuje díky čtyřem nadčasově řešeným bytový domům s uzavřeným březovým hájem a venkovními herními prvky oázu blahobytu a klidu jen pár minut od centra Prahy. Projekt nabídne celkem 210 bytů a bude dokončen v polovině roku 2017. Přinese nadstandardní prostorné bydlení v souladu s nejnovějšími trendy v oblasti architektury, designu a zdravého bydlení.
Rezidence Zámecké zahrady spojuje klid venkova a blízkost hlavního města. Nachází se v malebné lokalitě Vysokého Újezdu v obklopení křivoklátských a brdských lesů v sousedství prestižního golfového hřiště Albatross. Velkorysé pozemky jsou rozděleny do samostatných rezidenčních čtvrtí, zájemci o bydlení v lokalitě Vysokého Újezdu mají možnost vybírat si řešení přímo na klíč s navrženým domem či designovou vilou nebo zcela samostatný pozemek." shrnuje za skupinu CRESTYL, Václav Hlavička, head of sales department.

AMADET

"Projekt Na vyhlídce - 14 rodinných domků na pozemku 12.000 m² v atraktivní lokalitě v blízkosti Prahy. Domy jsou typu solitér nebo řadové se dvěma resp. třemi jednotkami. Lokalita a vybudovaná infrastruktura umožňuje pohodlné bydlení městského typu při zachování zdravého a moderního způsobu života s možností odpočinku na vlastní zahradě nebo v okolní přírodě a zároveň umožňuje rychlé spojení do centra resp. centra kompletních obchodních služeb v Průhonicích." říká Tereza Kročková, architektka developerské společnosti AMADET.

OXES

"Současný projekt III. etapy na Kladně se staví v okrajové části města, směrem na Prahu. Jedná se již o III. etapu, která svědčí o velkém zájmu o naše byty. Je to nízkoenergetický projekt, kde jsou byty v energetické třídě “B”. Je dobře, že lidé v současné době již také řeší náklady na provoz bytu, jelkož díky našemu bydlení ušetří více než polovinu nákladů, oproti bydlení v panelákovém bytě." uzavírá Roman Kočvara spolumajitel OXES.


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty