Otázka pro developery #2: Jak úspěšný byl pro vás rok 2015?

Magdaléna Jirásková, 20. April 2016 Kategorie: Developeři

Protože byl rok 2015 v prodeji novostaveb vůbec nejlepším v historii, zeptali jsme se předních developerů, jak se dařilo právě jim. Jaké realizovali projekty nebo kolik nemovitostí se jim podařilo prodat se dozvíte na následujících řádcích.

JRD

"Minulý rok byl pro nás příznivý, realizovali jsme prodeje v objemu 605 mil. Kč. Velmi pozitivní výsledky přispěly k tomu, že jsme pronikli do nejsilnější desítky rezidenčních developerů. Vloni jsme prodali celkem 133 energeticky úsporných bytů, což je téměř 25 % nárůst oproti již tak velmi úspěšnému roku 2014. Zároveň jsme zaznamenali velký zájem o projekty v přípravě. Naše projekty však ocenili nejen klienti, ale také odborná veřejnost. Například Park Hloubětín uspěl v posledním ročníku soutěže Český energetický a ekologický projekt." Za JRD odpovídal obchodní a marketingový ředitel Pavel Krumpár.

OFFICE HUNTERS

"Velmi, je to jasně vidět na diametrálně větším přílivu klientů a získávání stále většího počtu zakázek. Jsme poměrně mladá společnost, ale náš vývoj přišel relativně rychle, neboť rok od roku rosteme exponenciálně. Máme za to, že je to díky našemu mimořádnému know-how." Říká Filip Veselý, jednatel realitně konzultantské společnosti OFFICE HUNTERS, s.r.o., která se zaměřuje na pronájmy komerčních prostor.

AMADET

"Velice úspěšný. Začali jsme pracovat na nových projektech." Říká architektka developerské společnosti AMADET, Teraza Kročková.

CRESTYL

"Rok 2015 byl pro nás velmi úspěšný a věříme, že na tento ve stejném duchu navážeme i v tomto roce.  Potvrzuje to skutečnost, že jsme do roku 2016 vstoupili s historicky nejvyšším počtem projektů ve výstavbě – celkem šesti. Ty budou průběžně dokončovány do poloviny příštího roku a zahrnují rezidence, kanceláře i obchodní centrum. Celková hodnota projektů ve výstavbě přesahuje 3,7 miliard korun." Za společnost CRESTYL odpovídal Václav Hlavička, Head of sales department.

DBD Group

"Uplynulý rok pro nás byl velmi úspěšný, protože jsme prodali poslední byt v našem luxusním projektu blízko Pražského hradu a téměř v předpokládaném termínu dokončili a zkolaudovali projekt Origami velmi atypických bytů, které na první pohled vypadají jako domy." shrnuje loňský rok Jiří Hovorka, Managing Director společnosti DBD Group.

FINEP

"V roce 2015 FINEP prodal 617 bytů, což je historicky rekordní výsledek. V meziročním srovnání se jedná o 20% nárůst." uvádí David Jirušek, tiskový mluvčí společnosti FINEP.

OXES

"Rok 2015 byl pro nás úspěšný v mnoha ohledech. Dokončili jsme II. Etapu na Kladněkde jsme prodali veškeré byty před jejich dokončením. Naplnilo se také očekávání lidí na nízkoenergetické bydlení, kde provozní náklady na byt 2+kk se pohybují na úrovni 2 tis. Kč měsíčně. Zájem o tento typ bydlení je na vzestupu." říká Roman Kočvara, spolumajitel společnosti OXES.

FIM Group

"Rok 2015 se rozhodně dá považovat za úspěšný. Vznikly nové projekty, ty stávající jsou ve fázi ukončeného prodeje, rok 2015 byl pro společnost rokem dobrým." uzavírá úspěšný rok Zuzana Procházková, Marketing consultant ve společnosti FIM Group

GREEN PROPERTY

"Jednalo se o historicky nejúspěšnější rok v historii naší společnosti. Díky správnému odhadu vývoje trhu se nám podařilo znásobit obrat a rozrostli jsme se i co do počtu makléřů a spolupracujících osob. Předpokládáme, že tento nastolený trend se nám podaří udržet i v následujících letech." říká Tomáš Karban z Green Property. 

Námi dotázaní developeři potvrzují fakt, který hýbal realitním trhem v loňském roce. O úspěchu tak hovoří nejen velké developerské společnosti, ale také ty menší, které se zaměřují na komornější rezidenční projekty.


Přečtěte si také odpovědi developerů na otázky:

← Zpět do kategorie Developeři

Nejnovější developerské projekty