Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #5: Praha 5.

Kateřina Halamová, 22. August 2016 Kategorie: Lokality

Praha 5 je ideální lokalitou, pokud hledáte od všeho trochu. Nabídne jak rušné centrum plné zábavy, tak klidné vyžití v přírodě. V některých částech se navíc budete cítit spíše jako na malém městečku než v metropoli.

Centrum obchodu a zábavy, ale i chráněné přírodní památky

Důležitou částí Prahy 5 je obchodní a společenské centrum Anděl, kde najdete veliké množství obchodů, kin, restaurací a dalších vyhledávaných služeb. Navíc se jedná o významnou křižovatku tramvajových linek, což vám v kombinaci se stejnojmennou stanicí metra zajistí dokonalé spojení do dalších částí Prahy. 

Pokud zatoužíte po odpočinku v přírodě, možností je skutečně mnoho. Mezi nejvyhledávanější patří bezpochyby Prokopské údolí. Tato přírodní rezervace se nachází na ploše více než 100 ha a nabízí jak krásné procházky, tak i možnost vyjížděk na kole.

A pokud patříte mezi milovníky adrenalinu, zaujme vás i s možností horolezectví. Tím ale nabídka zeleně rozhodně nekončí. Za návštěvu rozhodně stojí i Park Cibulka či národní přírodní památka Barrandovské skály a spousta dalších menších parků či zahrad.

Milovníci sportu a sázení si přijdou na své na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. Návštěva ale udělá radost i rodinám s dětmi, jelikož nabízí netradiční zážitky v krásném prostředí. A pokud budete hledat další sportovní vyžití v aktivním duchu, v nedalekém Radotíně najdete unikátní koupaliště Biotop Radotín, které je specifické čistě přírodní údržbou vody bez kousku chemie. 

Zajímavé nemovitosti na prodej

Praha 5 je z hlediska bydlení velmi oblíbenou lokalitou a nabízí širokou škálu možností. Pokud hledáte bydlení spíše v centru města, doporučujeme prohlídku luxusní Rezidence Anděl v samotném centru Smíchova

Další zajímavou variantou je developerský projekt Britská čtvrť. Jedná se o nadstandardní rezidenční bydlení, které zaujme především kvalitním provedením a skvělou občanskou vybaveností v okolí. Z hlediska architektonického zpracování pak bezpochyby zaujme projekt Barrandov Hills.

Pokud preferujete spíše klidné lokality, pak můžeme doporučit moderní projekt Mramorka, kde si na své přijdou především rodiny s dětmi. Příznivci většího soukromí ve vlastním domku by neměli minout projekt Rezidence Zbraslav, která svými řadovými domky uspokojí i skutečně náročné rezidenty.

Zdroje: www.Praha5.cz, www.velka-chuchle.cz, www.biotopradotin.cz, cs.wikipedia.cz

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty