Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #9: Praha 9

Kateřina Halamová, 11. October 2016 Kategorie: Lokality

Zámky a zámečky, příroda a spousta zábavy. Tak by se dala ve stručnosti charakterizovat městská část Praha 9. Tato okrajová část Prahy patří mezi velmi oblíbené a nic na tom nemění fakt, že zde najdete i jedny z největších panelových sídlišť v metropoli.

Příroda, zábava i sport

Je až s podivem, kolik zámků a zámečků lze nalézt na tak malém území, jako je Praha 9. Některé z nich jsou sice veřejnosti nepřístupné, ale i tak slouží jako skvělé cíle procházek, jelikož nabízí krásné parčíky v blízkém okolí. Navštívit tak můžete zámek Čertousy, Chvaly, Čakovice, Ctěnice, Vinoř a to není zdaleka konečný výčet. Na některých místech je možné uspořádat například i svatbu a jiné společenské události. 

Pokud při procházkách preferujete více přírody, není problém. Navštívit můžete Vinořský park, Satalickou bažantnici, Xaverovský háj nebo velmi oblíbený Klánovický les. A kdo by chtěl zůstat v přímém dosahu metra, může zavítat do Parku Přátelství na Proseku, který zaujme zajímavou soustavou rybníčků a vodních kaskád. 

Na své si ale přijdou i milovníci aktivnější zábavy. Adrenalin nabídne Bobová dráha na Proseku nebo Tvrz Hummer s bohatou nabídkou zajímavých akcí pro celou rodinu. V lokalitě nejdete také golfová hřiště a řadu dalších sportovišť. A až budete potřebovat vyrazit na nákupy a užít si zároveň i trochu zábavy, můžete vyrazit do Obchodního centra Letňany nebo Černý Most, kde najdete bohatou nabídku služeb. Neméně zajímavý program nabídne i mutifunkční O2 arena.

Zajímavé nemovitosti na prodej

Možností k pořízení vlastní nemovitosti je více a na své si tak přijdou různé cílové skupiny. Pokud hledáte zajímavý bytový komplex v přímém dosahu metra, pak by vás mohl zaujmout Prosek Park developerské společnosti FINEP

Špičkové rodinné zázemí nabízí Vinoř, kde naleznete hned několik zajímavých projektů. Zkuste například developerský projekt Bydlení Vinoř nebo Rodinné domy Vinoř. Pokud preferujete zakoupení pouze pozemku a chcete mít při budování domu volnou ruku, skvělou variantu naleznete v nedalekých Dolních Počernicích

Architektonicky zajímavé nemovitosti pak přináší projekty Dům U Galerie ve Vysočanech nebo Rezidence Klánovice. Krom prvorepublikové architektury zde naleznete i veškerý současný komfort. 

Zdroje: cs.wikipedia.org, www.mapy.cz, www.praha9.cz

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty