Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #3: Praha 3.

Kateřina Halamová, 4. August 2016 Kategorie: Lokality

Praha 3 to je především Žižkov, kterému se někdy přezdívá pražský Montmartre. Jedná se o čtvrť plnou nočního života se spoustou kaváren, hospůdek i barů. Na své si ale přijdou i sportovci či rodiny s dětmi.

Místo, kde to žije

Praha 3 přináší kombinaci klasické zástavby činžovních domů s moderní architekturou a nabízí tak velmi zajímavé městské bydlení. Na své si přijdou především aktivní jedinci, kteří hledají kulturu, zábavu nebo sportovní vyžití.

Za zábavou můžete vyrazit do několika vyhlášených divadel, mezi které patří kultovní Žižkovské divadlo Járy Cimrmana či Hudební divadlo Karlín. Milovníci stříbrného plátna ocení Kino Aero, které se zaměřuje i na klubové a artové filmy a nabízí zároveň příjemné posezení v přilehlém baru. Hudební zážitky pak zajistí Palác Akropolis.

Při výpravách za sportem nemůžete minout multifunkční areál Pražačka. Naleznete zde hřiště na všechny běžné sporty a mimo to vnitřní i venkovní bazén. Sportovat můžete i v parcích, kterých je v této lokalitě dostatek. Za zmínku stojí především park Vítkov či Parukářka, kde naleznete i různé kulturní akce. Pro milovníky psů nabízí tato část Prahy i dostatek zelený ploch pro jejich volné pobíhání.

Občanská vybavenost lokality nabízí vše, co můžete potřebovat a i něco navíc. Velmi oblíbené jsou například farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Rodiny s dětmi pak ocení dostatek škol, školek a celou řadu dětských hřišť. Výborná je i dopravní dostupnost, která vám zajistí bezproblémové cestování po celé Praze.

S čím je třeba počítat

Jako všude v centru Prahy můžete mít v některých ulicích problémy s parkováním. Naleznete zde sice systém parkovacích zón, které by měly rezidentům volné parkování zajistit, ale ani to nemusí být vždy zárukou.

Co je pro jednoho lákadlem, může druhé obtěžovat. V nočních hodinách tak můžete být někdy rušeni veselými kolemjdoucími posílenými několika drinky. Nemovitost proto vybírejte s ohledem na její blízké okolí, nebo se k procházejícím prostě přidejte a třeba získáte nové přátele.

Zajímavé nemovitosti na prodej

Mezi zajímavé projekty, které se v současné chvíli na Praze 3 nabízí, patří developerský projekt Rezidence u Bojovníka. Jedná se o historický cihlový dům z roku 1892, který prošel celkovou rekonstrukcí a zajišťuje tak moderní bydlení v lukrativní lokalitě. Součástí nové podoby je i přistavěné patro, ve kterém byly vybudovány luxusní mezonetové byty.

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty