Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #10: Praha 10

Kateřina Halamová, 2. November 2016 Kategorie: Lokality

Praha 10 je zajímavým kompromisem pro ty, které neláká centrum města, ale chtějí zároveň zůstat v jeho blízkosti. Bydlením v této části metropole tak získáte nejen dobrou dostupnost do ostatních městských částí, ale především možnosti neomezené zábavy, bližší kontakt s přírodou a více klidu.

Pro každého něco

Z hlediska zábavy je tato lokalita téměř ideální. Nabízí skvělé podmínky pro pravidelné sportování i občasnou zábavu. Vydat se můžete například do Vršovic, kde si protáhnete tělo v plaveckém bazénu na Slavii a najdete zde zázemí i pro řadu dalších sportů. Důležitým místem je i EDEN Aréna, která je domovským stadionem fotbalové Slavie. Mimo to se zde koná i řada kulturních akcí světového rozměru

Adrenalinové vyžití čeká návštěvníky parku Gutovka. Zdolat můžete horolezeckou stěnu či lanové centrum nebo se dosyta vyřádit v místním skateparku a na minigolfovém hřišti. Klidnější zábavu pak nabídne Golf Club Hostivař. A pokud rádi nakupujete značkové oblečení za skvělé ceny, určitě se budete pravidelně vracet do Fashion areny, což je největší outletové centrum v České republice. Najdete zde zboží více než 200 světových módních značek a slevy ve výši 30-70%. 

Lesy, koupání i hospodářská zvířata

O tom, že jste stále ještě v Praze, možná zapochybujete při návštěvě Přírodního parku Hostivař-Záběhlice. Krom krásného lesa zde najdete i velkou vodní plochu Hostivařské přehrady, která je využívána jako přírodní koupaliště. Zejména rodiny s dětmi pak ocení Středisko ekologické výchovy Toulcův dvůr. Nachází se zde nejen farma hospodářských zvířat, ale navštívit můžete i řadu zajímavých akcí pro veřejnost včetně oblíbených staročeských jarmarků. Zajímavá je i nabídka vzdělávacích programů pro děti i dospělé.

Zajímavé nemovitosti na prodej

Praha 10 nabízí širokou škálu typů nemovitostí a tak si vybere skutečně každý, koho tato lokalita okouzlila. Nadstandardní výběr bytů nabízí projekt Nad Přehradou v Horních Měcholupech nebo soubor několika bytových domů Malý Háj v Dolních Měcholupech. Přemíru zeleně a bydlení, kde se hlavní důraz klade na nízkoenergetičnost a ekologii pak najdete v projektu 4Blok

Pokud hledáte zázemí rodinného domu, pak navštivte developerský projekt Rezidence Golf Hostivař nebo projekt Rodinné domy Štěrboholy. Pro náročnější klienty pak doporučujeme zhlédnutí projektu Maison Blanche, který vás okouzlí svou historií a novogotickou fasádou.

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty