Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #4: Praha 4.

Kateřina Halamová, 11. August 2016 Kategorie: Lokality

Hledáte-li bydlení v Praze, kde budete mít přírodu na dosah, rozhodně se vyplatí zaměřit na městkou část Praha 4. Zaujme vás nejen pěknými parky, ale i velkými lesy s množstvím nádherných míst k relaxaci. Potěší i občanská vybavenost a dostupnost do centra metropole.

Lesy, kam se podíváš

Na území Prahy 4 se nachází velké množství zeleně, která nabízí skvělé možnosti pro trávení volného času. Vybírat můžete z řady pěkných parků, mezi které patří například Centrální park na Pankráci, Park Dobeška či Roztylské náměstí a mnoho dalších. Mimo to zde naleznete i opravdové lesy s bujnou vegetací. Za zmínku rozhodně stojí Modřanská rokle, Milíčovský les nebo nejznámější Kunraticko-Michelský les

Pokud se vydáte do posledně jmenovaného (někdy je označován též jako Krčský les neboli Krčák), můžete snadno nabýt dojmu, že jste opustili hranice metropole. Svou rozlohou a členitostí totiž nabízí možnost jak pěší turistiky, tak výlety na kole. Naleznete zde dokonce gotickou zříceninu Nový hrad a na své si přijdou i houbaři nebo majitelé psů. A budete-li hledat příjemné občerstvení, rozhodně se zastavte v jedné ze dvou vyhlášených lesních restaurací. 

Sport, kultura i občanská vybavenost

Hledáte-li další sportovní vyžití, pak určitě neminete plavecký areál Podolí nebo nedaleké Žluté lázně, které lákají i svým bohatým kulturním programem. Za zmínku stojí i oblíbená cyklostezka podél Vltavy z Braníka na Zbraslav, kde krom kola využijete i in-line brusle. 

Milovníky kultury potěší přítomnost divadel jako je Divadlo na Fidlovačce, Divadlo Dobeška nebo Divadlo na Jezerce. Velkolepé kulturní akce se pořádají i v Kongresovém centru

Z pohledu občanské vybavenosti zde naleznete vše jak pro rodiny s dětmi, tak i možnost příjemných nákupů a to včetně skvěle vybavených obchodních center. Dopravní dostupnost do centra zajišťuje jak bohatá síť autobusové a tramvajové dopravy, tak především metro trasy C. Do budoucna se počítá s výstavbou trasy D, která bude pro tuto oblast příjemným vylepšením. 

Zajímavé nemovitosti na prodej

Nabídka bydlení je v této části Prahy pro svou oblíbenost skutečně široká. Aktivní rodiny ocení moderní rodinné domy v Cholupicích. Pokud chcete být nadosah centru Prahy, pak doporučujeme prohlídku projektu Podolské schody. A pokud hledáte spíše klid s dobrým dopravním spojením, pak by vás mohl zaujmout developerský projekt Modřanský Háj.

Zdroje: www.praha4.cz, cestovani.idnes.cz, www.mapy.cz, sk.wikipedia.org

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty