Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #1: Praha 1

Kateřina Halamová, 15. July 2016 Kategorie: Lokality

Ptáte se, co dělá Prahu městem s neopakovatelnou magickou atmosférou a proč je tak oblíbená u turistů z celého světa? Odpověď hledejte přímo v jejím centru, kde se nachází spletitá síť křivolakých uliček a malebných zákoutí a nepřeberné množství památek všeho druhu. A když k tomu přidáte ještě množství různorodých parků se spoustou zeleně, skvělou občanskou vybavenost a dokonalou dostupnost MHD, zjistíte, že centrum Prahy nabízí skvělé podmínky i pro bydlení. Seznamte se proto s městkou částí Praha 1.

Zábavu, sport i kulturu najdete doslova za domem

Pokud patříte mezi lidi, kteří potřebují doslova srůst s místem, kde žijí, pak vás tato městská část zaručeně zaujme. Možnosti aktivního vyžití jsou bez nadsázky nevyčerpatelné a na své si přijdou snad všechny cílové skupiny obyvatel.

Milovníci kultury si mohou vybírat z nabídky muzeí a galerií, kterých je v této lokalitě více než dost. Namátkou zmiňme Národní či Náprstkovo muzeum, Dům u Černé Matky Boží nebo Muzeum Kampa. O historických pamětihodnostech pak snad nemá cenu ani mluvit, protože kdo by neznal Staroměstské náměstí s unikátním Orlojem, Karlův most či Pražský Hrad, ten jako by ani nebyl Čech.

Pokud jste spíše pro divočejší zábavu, pak najdete dostatek povyražení v klubech, jako jsou Roxy, Lávka, Zlatý Strom nebo Hard Rock Café. 

Aktivní jedince uspokojí i možnosti sportovního vyžití. V lokalitě se nachází 4 plavecké bazény, různá veřejná hřiště i sportovní kluby a spolky. Oceníte i velký výběr parků a další zeleně. Za návštěvu rozhodně stojí Střelecký a Slovanský ostrov, Vrchlického sady, Petřín, Park Kampa nebo Františkánská zahrada v přímé blízkosti Václavského náměstí. Vše pro děti a jejich rodiče

Praha 1 nezapomíná rozhodně ani na rodiny s dětmi. Z dětských hřišť si můžete vybírat a široká je i nabídka volnočasových aktivit nabízených různými spolky a organizacemi. V lokalitě se navíc nachází 7 mateřských škol, 5 základních a 3 gymnázia. Oceníte i vždy uklizené ulice a parky, čemuž napomáhá turistická atraktivita lokality. 

Potěší i MHD a služby

Za zmínku pak stojí i praktická stránka bydlení v této lokalitě. Za nákupy se můžete vydat do některého z nákupních center, mezi které patří oblíbené Palladium, OC Quadrio nebo Obchodní dům Kotva. Široká je i nabídka restaurací. Vybírat můžete jak mezi útulnými hospůdkami tak mezi podniky té nejvyhlášenější gastronomie.

V oblasti cestování po Praze pak uvítáte skvělou dostupnost městské hromadné dopravy. Prahu 1 protínají všechny linky metra a hustá je i síť autobusové či tramvajové dopravy a to včetně nočních spojů.

Centrum metropole má i své slabiny

Je dobré si uvědomit, že ani ta nejideálnější lokalita není ideální pro všechny. Pokud nemáte rádi větší množství lidí na jednom místě, pak se Praze 1 radši vyhněte. Oproti ostatním částem metropole je Praha 1 navíc výrazně zatížena turisty, což může někoho v každodenním kontaktu obtěžovat.

V některých místech můžete také narazit na problém s parkováním. Pro rezidenty jsou sice vyhrazena parkovací místa na tzv. modrých zónách, ale ani to nemusí být vždy zárukou bezproblémového zaparkování.

Zajímavé nemovitosti na prodej

Pokud o této lukrativní lokalitě přemýšlíte jako o svém domově, pak vám můžeme doporučit některé ze zajímavých projektů, které jsou právě k dispozici. Developerský projekt La Corte vás nadchne svým nadstandardním provedením, které uspokojí i ty nejnáročnější zájemce. Zajímavým prvkem je originální vnitroblok, který vám i v rušném centru velkoměsta nabídne záruku klidu a soukromí.

Další atraktivní možností je pořízení luxusního bytu v zrekonstruované historické budově s názvem Palác Dlouhá. projekt je unikátní programem Shell&Core, který vám umožní uspořádání příček vybraného bytu podle vašeho přání. Nespornou výhodou je pak i možnost podzemního parkování.

Zdroje: www.praha1.cz, www.dpp.cz, www.goout.cz

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty