Malý projekt, velké možnosti

Kateřina Halamová, 11. May 2016 Kategorie: Projekty

S tvrzením, že co je malé, to je hezké, se setkáváme od dětství. Hezké jsou malé děti, malá zvířátka, ale co malý bytový projekt… Právě na to se dnes podíváme.

Na nevýhody spíš zapomeňte…

Již z globálního pohledu menší projekty přináší výhody. Jejich realizace má mnohem menší prostorové nároky a tak může být situována do velmi zajímavých lokalit, kam se jiné nevejdou. Tím pádem je možné je zasadit do centrální části měst, což pro obyvatele přináší vítané plusy. Jaké? Kromě již zmíněné šance na bydlení v atraktivní lokalitě je to také dobrá dostupnost v podstatě všeho, co člověk může potřebovat. Buď je centrum v docházkové vzdálenosti, takže cesty do práce, na úřad, do školy vyřešíte několika minutkami chůze, nebo máte nejdál za rohem zastávku hromadné dopravy, která jezdí rozhodně častěji než jednou za dvacet minut, jako je tomu na okraji města. V dosahu můžete také mít spoustu restauracíkaváren a barů, takže nemusíte řešit, že si nemůžete dát skleničku, protože budete muset řídit, nebo horečnatě sledovat čas, aby vám neujel poslední autobus z konečné metra. Domů to máte prostě pár kroků. Je libo procházku po místních pamětihodnostech nebo kino či divadlo? Žádný problém, kdykoli. V neposlední řadě máte v podstatě za dveřmi řadu příležitostí pro aktivní vyžití. Navíc méně obyvatel domu znamená, že budete lépe znát své sousedy, víte, kdo s vámi v domě bydlí. Při menším počtu bytových jednotek je také menší pravděpodobnost výskytu klasických „panelákových“ problémů, jako obtěžující hluk z rekonstrukce jádra, křičící děti, štěkající psi, domácí kutilové… Takže za nás ano, malý bytový projekt přináší spoustu hezkých věcí uvnitř i navenek

I takové projekty lze v Praze nalézt

Takovým „malým“ projektem jsou kupříkladu Podolské schody tvořené dvěma moderními bytovými domy. Nadčasová architektonická podoba stavebního díla přináší moderní prvky v kombinaci se spoustou prosvětlených ploch. V projektu naleznete byty o dispozici 1+kk až 5+kk s prakticky rozvrženými interiéry. Celkem se jedná o 22 bytových jednotek. Ty jsou doplněny o prostorné balkony nebo vrchní terasy. Vnitřní plochy 22 m2 až 120 m2 poskytují charakterově odlišné obydlí pro rozdílné typy rezidentů. Jednotlivé byty developerského projektu Podolské schody mají osobité a nadstandardní vybavení, v rámci něhož se pojí moderní trendy v bydlení s vysokou praktičností. Značkové doplňky naleznete od dřevěných podlah až po sanitární techniku. Příjemné jsou i veliké skleněné plochy, které vám zaručí dostatek prosvětlenosti interiéru. 

V okolí je v docházkové vzdálenosti zastávka tramvaje, autobusu i metra. Vzhledem k umístění projektu v podstatě do centra Prahy není snad ani nutné uvádět vynikající dostupnost úřadů, služeb, škol atd. Navíc jste jen pár kroků od Vyšehradu na jedné straně nebo Vltavy a Žlutých lázní na straně druhé. V blízkém okolí je dále plavecký bazén, bruslařská stezka, cyklostezka a pro ty méně sportující nabízí lokalita řadu kaváren a restaurací. Zkrátka, za malým projektem mohou být skryté obrovské možnosti.

Více se dozvíte přímo na webu developera.

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty