Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #6: Praha 6

Kateřina Halamová, 1. September 2016 Kategorie: Lokality

Praha 6 je městkou částí, která vás okouzlí především svými vilovými čtvrtěmi, kde naleznete mimo jiné i řadu významných budov. Nechybí ani dostatek zeleně, vyhlášená divadla nebo praktická blízkost letiště. Právem proto patří mezi nejoblíbenější místa k bydlení v metropoli.

Sídla významných institucí i vyhlášených divadel 

Asi každý už někdy slyšel o vyhlášené pražské čtvrti Ořechovka, která je proslulá vilami, které vznikaly pod taktovkou významných architektů meziválečného období. Vznikl tak unikátní komplex moderní architektury, který okouzluje dodnes. V řadě z těchto objektu dnes sídlí významné instituce, jako jsou ambasády a velvyslanectví různých států světa. Význam Prahy 6 posilují i další organizace, které zde mají své sídlo. Jedná se především o budovy Armády České republiky a taktéž sídla několika pražských vysokých škol. 

Z hlediska zábavy vyniká Praha 6 zejména po kulturní stránce. Svou domovskou scénu zde má hned několik vyhlášených pražských divadel. Jedná se především o Dejvické divadlo, Divadlo Semafor nebo poněkud specifické Divadlo bratří Formanů.

Sport, relaxace i občanská vybavenost na dosah ruky 

Na své si přijdou i milovníci sportu a přírody. Za návštěvu rozhodně stojí malebné Šárecké údolí či Obora Hvězda s renesančním letohrádkem ve tvaru šesticípé hvězdy. Zaplavat si můžete na oblíbeném koupališti Džbán a provětrat in-line brusle se vám krásně podaří v oblíbeném parku Ladronka. Možnost procházek nabídnou i blízké Hradčany. 

Z praktického hlediska oceníte snadnou dopravní dostupnost jak do centra Prahy, tak na mezinárodní Letiště Václava Havla. Vše potřebné vám zajistí i skvělá občanská vybavenost zahrnující jak bohatou nabídku školek a škol různého typu, tak dostatek obchodů včetně obchodních center. Oblíbené jsou i farmářské trhy na Vítězném náměstí, tzv. Kulaťáku. 

Zajímavé nemovitosti na prodej

Na originální architekturu původní zástavby navazují i mnohé aktuální projekty. Příkladem je developerský projekt Origami, který však zaujme krom architektonické unikátnosti i svou praktickou stránkou a prostorností. 

Skvělou variantou je i projekt Top rezidence, který zaujme především ekologicky smýšlející zájemce. Jedná se o soubor energeticky úsporných a pasivních domů, které jsou propracované do posledních detailů. 

A pokud hledáte bydlení s příběhem, zkuste zapátrat po volných nemovitostech v původní zástavbě.  Bezpochyby vás zaujme i nově zrekonstruovaná funkcionalistická budova Dejvice house z 30. let minulého století.

Zdroj: www.praha6.cz, cs.wikipedia.org, www.mapy.cz

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty