Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #2: Praha 2.

Kateřina Halamová, 28. July 2016 Kategorie: Lokality

Centrum Prahy mělo, má a bude mít své neopakovatelné kouzlo. Důkazem toho je i městská část Praha 2, kde se historické budovy prolínají s moderní architekturou, a celou oblast prostupuje skvělá atmosféra Nového města.

Vše pro pohodlí, zábavu i rodinný život

Oblíbili jste si centrum města, ale rádi se vyhnete davům turistů? Pak vás bezpochyby zaujme Praha 2. Díky skvělé poloze máte celé město na dosah a můžete využívat výbornou občanskou vybavenost v podobě nepřeberného množství obchodů, sportovišť a celé řady zábavních akcí. Milovníci kultury mohou navštěvovat skvělá představení Vinohradského divadla nebo vybírat z bohaté nabídky výstav v Galerii Novoměstské radnice a tím výčet kulturních zařízení rozhodně nekončí. Oko i duši potěší areál národní kulturní památky Vyšehrad nebo novodobý architektonický skvost Tančící dům.

Pro rodiny s dětmi je lokalita taktéž velmi příznivá. Naleznete zde velké množství mateřských i základních škol, spoustu sportovišť a dětských hřišť a v neposlední řadě i spolky zabývající se různorodou činností, která vaše děti spolehlivě zaujme.

Pokud s vámi žije v domácnosti pes nebo se prostě jen rádi procházíte zelení, určitě vás potěší výběr parků, který je skutečně pestrý. Ať už se jedná o Riegrovy sady, Grébovku nebo další zelené plochy, velkým lákadlem budou i různé akce a koncerty, které se na těchto místech pořádají. Společenský život lokality podporují i pravidelně pořádané farmářské trhy. Například sobotní tržiště na Náplavce je vyhlášené po celé Praze a nákup kvalitních potravin navíc můžete spojit i s příjemnou procházkou podél Vltavy. 

Centrum Prahy není pro každého

Jako každá lokalita, i tato přináší určitá úskalí. Počítejte s tím, že v některých místech můžete mít problém s parkováním. Na druhou stranu v rámci města si vystačíte s dokonalou dostupností husté sítě městské hromadné dopravy a budete mít cestování bez starostí.

Další slabinou může být pro někoho neustálý a téměř všudypřítomný ruch ulic - cinkání tramvají, troubení aut, zahrádky hospůdek a barů apod. Pokud jste ale duší městský člověk, rychle si zvyknete a z původně nepříjemného ruchu se postupně stane příjemná kulisa. 

Zajímavé nemovitosti na prodej

Praha 2 nabízí skvělá místa pro bydlení, a pokud pro vás není problém poněkud vyšší pořizovací cena nemovitostí v této lokalitě, určitě nebudete litovat. Skvělým tipem může být například Rezidence Trojická, která vás zaujme svým historickým původem a zároveň precizně provedenou rekonstrukcí, která byla provedena podle současných trendů a nároků na moderní bydlení.

Zdroje: www.Praha2.cz, www.farmarsketrziste.cz, www.prahadivadla.cz

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty