Zařiďte si "chytré bydlení"

Kateřina Halamová, 24. March 2016 Kategorie: Tipy

Chytrý telefon má dneska už snad každý, chytré bydlení ale jen hrstka z nás. Přitom může přinést nejen větší pohodlí, ale i výraznou úsporu nákladů za energie. Podívejte se, co všechno můžete moderní elektroinstalací získat!

Představte si běžné pracovní ráno. Budík zvoní jako každý jiný den a vám se nechce z postele. V tu chvíli se ale začnou zvedat žaluzie a na postel dopadají zlaté paprsky slunce, místností se navíc line příjemná hudba a svět se v tu ránu jeví mnohem přívětivěji. Nejen takto vám může život zpříjemnit chytrý dům. 

Stačí si jen nastavit, co máte rádi, a systém vše automaticky obstará za vás. Ovládání bývá navíc velmi jednoduché, často stačí zmáčknutí jediného tlačítka nebo je možné využít mobilní telefon. Nastavit si můžete optimální teplotu v různých místnostech domu či bytu podle potřeb vašeho dne. Jedním zmáčknutím můžete zhasnout všechna světla, což oceníte při rychlém odchodu do práce. A už nikdy se nebudete strachovat, jestli jste vypnuli sporák, žehličku nebo zavřeli okno v koupelně. Vše máte po celou dobu pod kontrolou prostřednictvím vašeho mobilu. Automatickým ovládáním žaluzií navíc ušetříte náklady na vytápění, jelikož můžete využívat sílu slunečních paprsků, a v létě naopak zabránit přehřívání interiéru. Pokud venku prší nebo se přeháňky očekávají, systém vyhodnotí, že není důvod spustit zavlažování zahrady. Třešničkou na dortu je pak možnost sledovat veškerou spotřebu energií a následnou úpravou ušetřit až 30% celkových nákladů.

Samostatnou kapitolou je pak pocit bezpečí, který vám technologie chytrého bydlení dokáže zajistit. Ať už se jedná o automatické zapínání alarmu při vašem odchodu nebo možnost nahlédnout kdykoliv do domu prostřednictvím instalovaných kamer. O automatickém vypnutí zapomenutých spotřebičů již byla řeč, z provozu se vypnou všechny zásuvky, které jsou v systému označené jako nepotřebné po dobu vaší nepřítomnosti. A až se budete chystat na dovolenou, systém spustí dokonalou simulaci přítomnosti, což pomůže ochránit váš domov před pozorností případných zlodějů. 

Zdroje: www.legrand.cz, www.ropreoso.cz, zpravy.aktualne.cz

← Zpět do kategorie Tipy

Nejnovější developerské projekty