Ssssskyscraper neboli mrakodrap ve tvaru kobry

David Makovský, 2. May 2016 Kategorie: Zajímavosti

Lidské představivosti se meze nekladou a pro architekty to platí obzvlášť. Ruský miliardář a architekt v jedné osobě Vasilij Kljukin navrhl mrakodrap, jaký svět ještě neviděl. Dal mu podobu jednoho z nejjedovatějších hadů – kobry. Ruský architekt doufá, že mrakodrap nazvaný Asian Cobra Tower zaujme a přiláká developery a bude zrealizován.

Výšková stavba by měla vyrůst buď v Asii, nebo na Středním východě, protože had je v těchto lokalitách symbolem moudrosti, štěstí a věčného života. Když v Japonsku někoho nazvete hadem, místo abyste ho urazili, mu tím složíte kompliment. 

Majestátní konstrukce s výškou přes 100 metrů poměrně přesně kopíruje jedovatého plaza. Kruhová základna symbolizuje hadův svinutý ocas. Tělo budovy se stejně jako tělo kobry rozšiřuje směrem vzhůru a je zakončeno obrovskou otevřenou tlamou s vyceněnými zuby. V kruhovém těle s fasádou ve zlaté a černé by měli být podle autora projektu byty nebo kanceláře. Na vrcholku se pak plánuje noční klub nebo restaurace s terasou a výhledem na město.

Nasvícení mrakodrapu by se mělo pravidelně měnit, stejně jako had pravidelně svléká svoji kůži. Diamantový vzor na zadní straně hlavy má symbolizovat Yin a Yang, popřípadě střídání Slunce a Měsíce nebo mužské a ženské principy

Asian Cobra Tower by měl být především lákadlem pro turisty nebo filmové štáby. Vasilij Kljukin vidí v lehce extravagantních budovách budoucnost a věří, že přinesou kulturní a ekonomický růst tohoto století. Je poměrně těžké odhadovat, zda ambiciózní mrakodrap ve tvaru kobry bude někdy postaven, vše záleží na zájmu a nadšení developerů pro tuto stavbu.

Zdroj: www.dailymail.co.uk, bydleni.idnes.cz, www.vasilyklyukin.com, www.gizmag.com

← Zpět do kategorie Zajímavosti

Nejnovější developerské projekty