Pražské vilové čtvrti jsou stále populární

Kateřina Halamová, 11. October 2016 Kategorie: Projekty

Snad každé město na světě má své TOP lokality, které nad ostatní vyčnívají jak luxusem, tak cenou nemovitostí. Často zde bydlí slavné osobnosti, umělci nebo jiné významné osoby a získat takovou nemovitost je velmi obtížné. V Praze je takových lokalit hned několik a jedná se především o známé vilové čtvrti.

Bydlení pro vyvolené

Asi nejvýznamnější lokalitou tohoto typu je Ořechovka, nacházející se v pražských Střešovicích. Dnešní podobu získala především ve 20. a 30. letech minulého století, kdy architekti Jaroslav Vondrák a Jan Šenkýř vyhráli soutěž na projekt nové čtvrti a přišli s myšlenkou vybudování zahradního města, pro které hledali inspiraci v Anglii. 

Podobně významná je i dejvická čtvrť Hanspaulka, jejíž nová podoba vznikala ve stejném období jako Ořechovka. I zde najdeme architektonické skvosty zejména moderní architektury z období první republiky, ale i zemědělské a hospodářské usedlosti, jejichž historie sahá až do 17. století. 

Tím ale výčet zdaleka nekončí. Neméně populární jsou i vilové čtvrti v Bubenči, Troji, Podbabě nebo na Vinohradech. Sehnat bydlení na takovém místě je však poměrně obtížné a cena nebývá tím hlavním problémem. Většina takových nemovitostí se totiž spíše dědí a v nabídce k prodeji se objevují velmi zřídka. Mnohem častěji jsou tak nabízeny k pronájmu.  

Poznejte i méně známé vilové čtvrti

Popularita bydlení v rodinných vilách, ale rozhodně neztrácí na síle a tak vznikají nové projekty, které dokáží uspokojit současnou poptávku. Jedná se často o citlivé přestavby starších objektů, což zajistí patřičný komfort a zároveň zajímavou lokalitu v původní zástavbě. 

Skvělým příkladem je developerský projekt Villa Doria nacházející se v perspektivní vilové čtvrti v pražské Libni. Jedná se o unikátní bytový dům jedinečného vzhledu s vlastní zahradou a několika terasami. K výběru jsou nadstandardní byty o dispozicích 2+kk až 4+kk s velkorysou podlahovou plochou. Zaujme i komfortní parkovací systém, bezproblémová dostupnost do centra Prahy a nezklame ani pestrá občanská vybavenost v blízkém okolí.

Více informací naleznete na webových stránkách projektu.

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty