Nejvyšší bytový dům se staví na Pankráci

David Makovský, 7. March 2016 Kategorie: Zajímavosti

V minulých dnech bylo dostavěno již druhé patro nejvyšší rezidenční stavby v Česku, která nese název V Tower. Celkově ve třiceti patrech vyroste 130 luxusních bytů s rozlohou od 50 do 400 metrů čtverečních. Budova, která by měla být dokončena na podzim roku 2017 se staví na Pankrácké pláni.

V minulých dnech bylo dostaveno druhé patro nejvyšší rezidenční stavby v Česku, která nese název V Tower. Celkově ve třiceti patrech vyroste 130 luxusních bytů s rozlohou od 50 do 400 metrů čtverečních. 

V Tower se svými 104 metry má být dokončen v říjnu 2017 a bude lákat zejména exkluzivní klientelu. Tvar budovy bude, jak už název napovídá, do písmene V a jeho návrh získal v mezinárodní soutěži International Property Awards dvě ocenění. Celkové náklady na stavbu by měly dosáhnou tří miliard korun, které zaplatí lucemburská skupina Aceur Investment. Autorem stavby je architekt Radan Hubička.

Byty se budou nacházet od pátého patra výš a jejich cena bude postupně stoupat s výškou. Nejluxusnější apartmány se budou nacházet ve vrchní části budovy a jejich součástí bude například vlastní střešní bazén nebo terasu. Pro všechny obyvatele V Toweru bude k dispozici fitness, ochranka nebo služby hotelového typu včetně čistírny a úklidu. Parkování bude zajištěno ve třech podzemních podlažích, kde se bude nacházet 254 parkovacích stání.

V Tower by ale nemusel být poslední výškovou budovou na Pankrácké pláni. Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy plánuje v rámci nového Metropolitního plánu povolit výstavbu dalších mnohopatrových budov, ať už rezidenčních nebo kancelářských.

Kromě Pankráce se počítá s výstavbou i na dalších místech Prahy. Výškové budovy by měli nově vyrůst například kolem Evropské ulice, jakožto významné dopravní tepny nebo v okolí plánované linky metra D v Písnici. Oproti jiným světovým městům má Praha vysokých budov jen velice málo. Stavby vyšší než 35 metrů tvoří jen necelá 2 procenta ze všech budov metropole. Uvidíme, zda se dočkáme nové nejvyšší budovy v Česku, kterou je momentálně AZ Tower v Brně se svými 111 metry.

Zdroje: byznys.ihned.cz ; www.vtower.cz ; cs.wikipedia.org

← Zpět do kategorie Zajímavosti

Nejnovější developerské projekty