Moderní způsob komunikace mezi sousedy

Kateřina Halamová, 21. October 2016 Kategorie: Rady

Komunikace mezi více lidmi je vždycky tak trochu problém. A co teprve, když se navzájem ani neznají a každý má jiné představy i časové možnosti. Přesně to je případ mnoha bytových domů. Naštěstí již existují moderní způsoby, jak si vše ulehčit.

Jít s dobou se vyplatí

Doby, kdy se znali všichni na sídlišti nebo minimálně v celém domě jsou dávno pryč a dnes často stěží poznáme sousedy bydlící ve stejném patře. Může za to nejen uspěchaný styl života, ale také častější stěhování. Tyto skutečnosti vedou k tomu, že svolávat schůzi bytového družstva je čím dál větší problém a mnoho obyvatel domu se jí ani nemůže z různých důvodů zúčastnit. Stejně tak problematické je i oznámení informací, které se týkají všech nebo řešení krizové situace v podobě prasklých trubek a podobně. 

V době chytrých telefonů a přítomnosti internetového připojení téměř na každém kroku se více než nabízí, využít ke správě domovních záležitostí moderní způsoby komunikace. Dokonce již existuje webový portál, který se touto problematikou zabývá a vy tak můžete ušetřit drahocenný čas i zbytečné nepříjemnosti.

Vše potřebné najdete na webu nebo v mobilní aplikaci

Na webu sousede.cz najdete vše, co můžete využít při komunikaci se sousedy. Základem je registrace, v rámci které si následně vytvoříte nové společenstvo. To potom sdílí více členů podle skutečného počtu obyvatel a na společném profilu tak můžete zjistit novinky ze života ve vašem domě i okolí, zadávat důležité zprávy na nástěnku, hlasovat o společných záležitostech, přidávat do kalendáře důležité termíny či sdílet různé dokumenty. Mezi další funkce patří i možnost společné diskuze, přidávání fotografií, sdílení kontaktů nebo hlášení závad například v podobě nefungujícího osvětlení na chodbě nebo poruchy výtahu. Nedocenitelnou pomocí pro vás pak bude možnost využít některou z online poraden. Vybírat můžete hned ze tří okruhů problémů tykajících se právních a finančních otázek nebo záležitostí kolem revitalizace domu. V každém případě se vám bude věnovat odborník na danou oblast. 

Zdroje: www.sousede.cz, www.svet-bydleni.cz

← Zpět do kategorie Rady

Nejnovější developerské projekty