Když novostavba zaujme a přitom neruší

Kateřina Halamová, 25. November 2016 Kategorie: Projekty

Dokonalost každé novostavby spočívá nejen v jejím samotném provedení, ale také v umění architekta sladit novou budovu s okolím. Jedině tak totiž docílíte harmonického celku, který potěší původní i nové obyvatele dané lokality.

Harmonie především

Určitě se vám již stalo, že jste procházeli městem a najednou se před vámi objevil nový dům, který evidentně nepasoval k ostatním. Co naplat, že byl zajímavě architektonicky ztvárněn a že jeho provedení bylo na velmi dobré úrovni. Stejně to prostě nebylo ono a výsledný dojem vyzníval spíše negativně. Tipů, jak tomuto předcházet je více a dobrý architekt by si měl s touto situací umět poradit. Na co je dobré dát si pozor?

Dům by neměl výrazně vyčnívat ani svou velkostí či tvarem nebo výrazně odlišným barevným odstínem. Lépe splynou spíše tlumené barvy a šikovné je také rozčlenit velké plochy na menší, aby snáze splynuly s okolím. Využít pak můžete podobné prvky, jaké se objevují na domech v okolí. Jen je třeba lehce zmodernizujte. 

Kvalita, jednoduchost a nadčasové pojetí

Důraz na splynutí svých projektů se stávající zástavbou klade i developerská společnost Akro Real, a.s.. Důkazem je projekt Rezidence u Roháčových kasáren, který najdete na pomezí Vršovic a Vinohrad. Tento projekt nabízí dvacet tři bytových jednotek v dispozicích 1+kk až 4+kk, ke kterým náleží prostorné lodžie a terasy a samozřejmě i podzemní garážová stání.  

Tvůrci vsadili na jednoduché, ale netradiční řešení, které navazuje na uliční linii sousedního činžovního domu. Vrchní patra stavby pak převyšují okolí vystouplým arkýřem, který zvýrazňuje konec ulice a vytváří zajímavý nárožní prvek. Přestože rezidence ladí s okolní zástavbou, důraz byl kladen na využití moderních materiálů, kdy převažuje sklo, omítka s cembonitovým obkladem, titan-zinkový plech a spodní část stavby je tvořena gabionovými opěrnými stěnami. 

Rezidenti pak ocení skvělou lokalitu, kterou Praha 10 bezesporu je. Blízké okolí nabízí řadu krásných zákoutí, kostelů a parků a na své si přijdou i sportovně založení jedinci. Pro rodiny s dětmi je pak ideální poloha mateřské a základní školy doslova přes ulici. Výhodou je i blízkost Vinohradské nemocnice a bezproblémová dostupnost do centra Prahy. 

Více informací naleznete na webových stránkách projektu.

Zdroj: www.perlikprojekce.cz

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty