Jaká část Prahy je ta pravá právě pro vás - tip #7: Praha 7.

Kateřina Halamová, 13. September 2016 Kategorie: Lokality

Bydlet na Praze 7 je jako byste tak trochu obývali město ve městě. Naleznete zde vše co je potřebné k životu a ještě něco navíc. Zvláštní atmosféru pospolitosti, na kterou jsou místní obyvatelé právem hrdí.

Všeho trochu, zábavy nejvíce

Praha 7 nabízí až neuvěřitelné množností míst, kde se můžete pobavit sami, s přáteli nebo s rodinou. Nabídka velkorysých parků je skutečně nadstandardní a tak se můžete jeden den prohánět Královskou oborou Stromovka a zítra už procházet nádherné Letenské sady. A počítejte raději s tím, že jeden den vám stačit nebude – rozloha a nabídka míst, která zde stojí za zhlédnutí, vás pravděpodobně zdrží na mnohem déle. 

Aby té přírody nebylo málo, zajděte i do Zoologické zahrady, která je čtvrtou nejoblíbenější atrakcí tohoto druhu na světě a její návštěva rozhodně stojí za to. Garantujeme vám, že se sem budete rádi vracet. Nedaleko můžete obdivovat také barokní Trojský zámek s nádhernou zahradou nebo rovnou zahradu Botanickou, která je taktéž co by kamenem dohodil. 

A pokud vyhledáváte i něco akčnějšího, srdeční tep vám rozhodně zvýší zápasy místního fotbalového či hokejového mužstva Sparta, které mají na území Prahy 7 své stadiony. A adrenalin vyplaví i lunapark na pražském Výstavišti.

Krom stálých atrakcí je zde velmi oblíbená tradiční Matějská pouť, která patří mezi největší akce tohoto druhu v České republice. 

Městské části s příběhem

Praha 7 v sobě ukrývá i dvě jedinečné čtvrti, které mají bezpochyby své unikátní kouzlo. Nejedná se ani tak o přesné geografické označení či oficiální název, ale ti, co zde bydlí, přesně věcí, do které čtvrti patří. 

Jednou z nich jsou Holešovice. Dřívější tovární a dělnická čtvrť plná odporného zápachu, kouře a hluku se postupem času proměnila v místo, kde se potkává kultura s moderní architekturou zahrnující luxusní bytové domy i kancelářské budovy. To vše na břehu Vltavy, která místu propůjčuje jedinečné genius loci. 

Zapomenout ale nesmíme ani na Letnou. Právě zde bydlí umělci a hipsteři z celé Prahy, zkrátka ti, co jsou tak trochu jiní než ostatní a jsou na to náležitě hrdí. Život se tu odehrává především v kavárnách a pokud preferujete vše, co je bio, veganské a fairtraide, budete přijati s otevřenou náručí.   

Zajímavé nemovitosti na prodej

Mohlo by se zdát, že bydlení v této části Prahy je tak trochu pro vyvolené. Je pravdou, že pokud vás atmosféra Prahy 7 uchvátí, jen těžko si budete zvykat na život někde jinde. A nakonec proč taky. V nabídce nemovitostí naleznete skutečné skvosty, mezi které patří i Rezidence U Dvou Sov developerské společnosti PSN. Jedná se o historickou budovu z přelomu 19. a 20. století s původní zdobnou fasádou, která je po kompletní citlivé rekonstrukci. Nabídku nadstandardního bydlení tak naleznete v bytech o dispozicích 2+kk až 4+kk a na své si tak přijdou jak jednotlivci, tak rodiny s dětmi.

Zdroje: bydleni.idnes.cz, cs.wikipedia.org, www.mapy.cz, www.praha7.cz

← Zpět do kategorie Lokality

Nejnovější developerské projekty