Bydlete v blízkosti Klánovického lesa

Kateřina Halamová, 17. October 2016 Kategorie: Projekty

Hledáte bydlení v Praze a přitom blízko přírody? Na území hlavního města se nachází hned několik velikých lesů a tak lze i toto přání bez problémů splnit. Jedním z nich je Klánovický les s kilometry značených turistických i cyklistických tras, který je chráněn jako přírodní rezervace.

Dříve bašta loupežníků, dnes lukrativní místo k bydlení

V dávných dobách byste na místě tohoto v současnosti velmi pěkného a udržovaného lesa nalezli hustý temný hvozd. V jeho hloubi se ve středověku dokonce ukrývalo několik vesnic, které ale jejich obyvatelé postupně opustili z důvodu neúrodné půdy. Území proto o to více ovládly bandy loupežníků a různých lapků, kteří znepříjemňovali život obchodníkům procházejících po zdejších cestách. Boj s lupiči tak začal již ve 12. století kníže Vladislav, který nechal les od podobných lotrů vyčistit. Katovské a soudní knihy však obsahují ještě v 16. století množství záznamů o popravách lupičů z tohoto území. Definitivní řešení tak přišlo až v 17. století, kdy byly z bezpečnostních důvodů vykáceny všechny stromy na dostřel od silnice. V 19. století zde pak byla vybudována železniční trať a začala nová éra, která trvá dodnes.

Z novodobé podoby Klánovického lesa byste však loupežnickou historii hádali jen stěží. Dnes se totiž jedná o vyhledávanou přírodní lokalitu s nejrozsáhlejším souvislým lesním komplexem na území hlavního města. Najdete zde desítky kilometrů turistických a cykloturistických tras a také oblíbenou naučnou stezku „Klánovickým lesem“, která začíná a končí přímo u železniční zastávky. 

Lukrativní lokalita si žádá výjimečné projekty

Nikoho proto asi nepřekvapí, že bydlení v Klánovicích patří mezi velmi lukrativní a vyhledávané lokality. Samotná obec nabízí výbornou občanskou vybavenost včetně obchodů, lékařů, školek a škol a kulturního vyžití. Nedaleko se pak nachází oblíbené Obchodní centrum Černý most, u kterého je zároveň i nejbližší stanice metra. Velkou výhodou, která urychlí cestování do centra metropole, je pak nedaleká železniční stanice

Není proto náhodou, že právě zde vznikl unikátní developerský projekt Rezidence Klánovice od developerské společnosti Konhefr, který na první pohled vyniká osobitým ztvárněním. Jedná se o komplex tří do detailů propracovaných staveb, které nabízí luxusní a nadstandardně vybavené byty s dispozicemi 1+kk až 5+kk. Velmi zajímavá je i architektonická podoba, která kombinuje provorepublikový styl s moderní dobou a projekt tak dokonale zapadá do původní zástavby. Při výstavbě byly použity špičkové materiály, jako jsou silikonové omítky, vinylové podlahy nebo keramické obklady. Tvůrci tak mysleli i na nízkoenergetický provoz budovy, což vám ušetří nemalé finanční prostředky. Samozřejmostí jsou pak přilehlé sklepy, garáže, venkovní zahrady, terasy či balkony

Více informací o projektu naleznete na webových stránkách projektu. 

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty