Bydlení v plastové bublině aneb nový rozměr kempování

David Makovský, 10. May 2016 Kategorie: Zajímavosti

Rádi kempujete a koukáte se přitom na noční oblohu posetou hvězdami? Bubble Tree od francouzského designéra Pierra-Stéphana Dumase je přesně pro vás. Ulehněte do postele v tomto plastovém iglú a nechejte se unášet krásami okolní krajiny, kterou můžete vidět přes průhledný vršek vaší bubliny.

Život v bublině připomíná netradiční francouzský projekt na kempování. Jmenuje se Bubble Tree a svým tvarem připomíná průhledné iglú. Tyto bubliny jsou natolik rozměrné, že pojmou například i dvojlůžko a několik křesel. Základní model má průměr 3,3 metru a je vhodný do jakéhokoliv počasí a terénu k celoročnímu kempování. Dokonce je možné svoji bublinu rozšířit o další modely, popřípadě si pořídit variantu, která je z poloviny neprůhledná.

Futuristické bubliny byly navrženy tak, aby co nejvíce zapadly do okolní krajiny a aby jí nijak nenarušovaly. Je kladen veliký důraz na minimální energetickou náročnost, ale zároveň maximální komfort. Vše je vytvořeno z recyklovatelných materiálů.

„Náš projekt koresponduje s ideály ekoturistiky. Redukuje tlak na výstavbu budov, zatímco chrání přírodu. Navíc se angažuje makroekonomice s lidským rozměrem,“ prohlašují tvůrci projektu.

Využití se nabízí hned několik. Bublinu lze postavit jako stan v lese či na pláži, popřípadě na zahradě. Ve Francii už dokonce můžeme najít i hotel, který má jednotlivé pokoje právě v těchto bublinách. Lidem se pak naskýtá neskutečný pohled na krásy okolí, aniž by byli rušeni výkyvy počasí. Ubytování vás sice přijde poměrně draho, bublinu si lze pronajmout za cenu okolo 12000, ale za jedinečnou atmosféru to stojí.

Celková cena jedné bubliny je nyní přes 200 000 korun, ale autoři pracují na zlevnění celého projektu a jeho přiblížení širší veřejnosti. Kdo ví, třeba v budoucnu budeme žít všichni pod průhlednou střechou.

Zdroje: www.bubbletree.fr, www.lidovky.cz, www.dailymail.co.uk

← Zpět do kategorie Zajímavosti

Nejnovější developerské projekty