Vyzdobte si suvenýry z dovolené vaši domácnost

Kateřina Halamová, 9. August 2016 Kategorie: Trendy

Léto a s ním i čas odpočinku je již v plném proudu. Ať už máte dovolenou za sebou, nebo se na ni teprve chystáte, poradíme vám, jak si vzpomínky na ni uchovat po celý rok. Stačí pár šikovně umístěných suvenýrů a letní atmosféra je na světě.

Mušle, mušle, mušle

Dny strávené u moře lákají ke sběru mušlí, hvězdic a dalších mořských artefaktů v každém věku. Můžeme si každý rok slibovat, že tentokrát skutečně žádné další nepřivezeme, ale jak odolat, když jsou tak krásné!? Stačí však pár jednoduchých triků a ze sběratelské vášně se stane užitečný koníček.

Zkuste si vyrobit například jednoduchý svícen. Stačí libovolně velká skleněná váza se širším hrdlem, do které nasypete písek, umístíte svíčku dle vašeho výběru a dozdobíte právě mušličkami. Další variantou je zkrášlení zrcadla v koupelně. Pomocí tavné pistole nalepte mušličky na jeho rám a každé ráno můžete vzpomínat na letní dny. Podobně můžete vyzdobit i rámečky s fotografiemi.

Magnety pro celou rodinu

Jestli si každý rok lámete hlavu, co přivézt rodině nebo přátelům za dárečky, zkuste zapojit vlastní kreativitu. Stačí posbírat pěkné kamínky, šišky nebo jiné přírodní materiály a nalepit je na obyčejné magnety, které seženete v papírnictví. Podobně poslouží i zajímavé drobné mince, které nestihnete utratit nebo pěkné zátky od piva či limonády. Kamínky pak můžete ještě pomalovat nebo uvést místo a datum nálezu.

Fotografie jako umělecké dílo

Doba digitální fotografie přináší skvělé možnosti na využití fotek v interiéru. Vyberte vhodnou stěnu, kterou potřebujete ozvláštnit a vytvořte cestovatelskou galerii z vašich snímků. Obsah se navíc může průběžně měnit a tak bude pořád co prohlížet. Skvělou variantou je také použití fotografie pro výrobu obrazu. Můžete zvolit potisk plátna a máte nádhernou památku na celý život. Pro zimní večery jsou pak nepřekonatelnou klasikou fotoalba nebo modernější fotoknihy, kterých je na trhu nepřeberné množství.

Zdroje: www.living.cz, www.prozeny.cz, www.unimagnet.cz

← Zpět do kategorie Trendy

Nejnovější developerské projekty