8 designových tipů, jak připravit váš domov na podzim

Kateřina Halamová, 10. October 2016 Kategorie: Trendy

Oranžové dýně, vůně skořice a časné stmívání mohou znamenat jen jedno – podzim je tu! Ačkoliv je smutné, že je líným letním dnům konec, berme to jako skvělou příležitost k tomu, abychom si zútulnili naše domovy a pustili do nich hřejivé teplo. S přibývajícími chladnými dny v nich totiž budeme trávit stále více času, a proto si zasloužíme co nejvíce pohodlí.

Nejen šatník, ale i naše domovy si zaslouží změnu

Odložte sklenice chladivé limonády, vezměte do ruky šťavnatý mošt a pusťte se do jednoduché proměny vašich domovů, díky které získáte tu pravou podzimní atmosféru. Stačí 8 jednoduchých kroků:

1. Vyzdobte interiér uměním s podzimní tématikou

Nejjednodušším způsob, jak vykouzlit podzimní atmosféru, je upravit zdi vašeho domova. Nemusíte se pouštět rovnou do tapetování či malování, postačí, když vyměníte pár obrazů či plakátů a požadovaná změna je tu. Vybírejte takové, kde hrají prim tlumené hřejivé odstíny, jako jsou vínově červená, zlatožlutá, čokoládově hnědá či temně zelená. Zkuste projít bazary a bleší trhy ve vašem okolí a možná budete překvapeni, jaké poklady tam naleznete.

2. Vyměňte polštáře a závěsy

Změna bytových textilií dokáže vykouzlit až neuvěřitelný rozdíl. Vsaďte na tmavé odstíny modré či šedé, které můžete rozsvítit kombinací s barvou červených pomerančů. Zvažte i volbu vhodného materiálu. Ideální jsou vlna, samet a hustě tkané látky. 

3. Nezapomeňte ani na podlahu

Využijte podlahu jako nekonečně veliké plátno, které je připravené pro vaše tvoření. I zde se zaměřte především na vhodně zvolený přírodní materiál, zkusit můžete třeba doplňky z ovčí kožešiny nebo pestré koberečky v podzimních barvách. 

4. Vyzdobte si vchodové dveře

Možností, jak vyzdobit exteriér vašeho domova je nespočet. Vsadit můžete na nesmrtelnou klasiku v podobě oranžových dýní a zkombinujte ji s netradiční krásou temně fialových hlávek zelí. Doplňte květy hortenzií a vše naaranžujte do proutěného koše. Stále oblibenou volbou jsou i podzimně laděné věnce na dveře. 

5. Zateplete i svou postel

S chladnými večery možná rádi zalezete do příjemně hřejivých podušek. Pořiďte si pořádnou péřovou duchnu a zkuste třeba flanelové povlečení. Jedinou nevýhodou tak zůstane, že se vám ráno nebude chtít vystrčit z teplého pelechu ani špičku nosu. 

6. Netrapte se zablácenými botami

Podzimní plískanice bohužel znamenají i více špíny na podrážkách našich bot. Abyste je nemuseli po každé procházce hned čistit, pořiďte si stylový uzavíratelný botník, který poslouží jako dokonalá skrýš.

7. Využijte náladové osvětlení

Dlouhé večery znamenají větší potřebu využití interiérového osvětlení. Hrajte si s jeho intenzitou, kterou můžete regulovat podle aktuální potřeby a nálady. Nebojte se ani tlumených světel ve spojení s hřejivým světlem svíček. 

8. Vsaďte na detaily

Někdy i maličkost dokáže doslova divy. Stačí hezky naaranžovaná mísa sezónního ovoce nebo váza ozdobená pestře zbarveným spadaným listím. Interiér nejen zkrášlí, ale naplní i nenahraditelnou vůní přírody. 

Zdroj: www.trulia.com

← Zpět do kategorie Trendy

Nejnovější developerské projekty