Využijte zahradu naplno

Kateřina Halamová, 17. May 2016 Kategorie: Trendy

Teploty posledních dní konečně prokazují, že jaro definitivně převzalo vládu nad krajinou a teplé sluneční paprsky nás lákají trávit více času venku. Pokud patříte mezi ty šťastné, kteří disponují vlastní zahradou, otevírá se vám úžasný čas, kdy můžete z venkovních prostor vytvořit druhý obývák a kuchyň v jednom. Využijte proto vaši zahradu naplno!

Zahrada pro radost, ne pro starost

Stále více lidí si uvědomuje, že mít zahradu neznamená nutně povinnost obdělávat záhony a lámat si záda při plení a okopávání zeleniny. Pokud je pro vás tato forma práce relax, pak není co řešit, ale pokud patříte mezi ty, kterým hlína za nehty nic neříká, je třeba upřít zahradní aktivity jiným směrem.

Stále oblíbenější variantou je využít zahradu jako dokonalé osvěžení v parných dnech. Pokud plánujete pořízení bazénu, neměli byste již s realizací váhat. Na trhu naleznete celou řadu možností, jak si vysněnou oázu vytvořit. Ať už zvolíte variantu zapuštěného či volně stojícího bazénu, nezapomeňte především na bezpečnost a to obzvlášť pokud máte v rodině malé děti. Při výběru se také zaměřte na nové trendy, které vám pomohou s údržbou či zaručí, že váš bazén bude zároveň zajímavým designovým prvkem vaší zahrady. Mezi takové prvky patří například instalace tepelného čerpadla, které zajistí ohřev vody na příjemnou teplotu nebo umístění vodního chrliče, který vám poskytne příjemnou masáž a je zároveň krásnou dekorací.

Na zahradě je každý šéfkuchař

Není žádným tajemstvím, že stále více lidí propadá kouzlu grilování. Aby ne, když připravit tímto způsobem výbornou hostinu zvládne i průměrný kuchař a navíc ta pohoda! Takže zbývá jen vybrat vhodný gril. Nejprve zvažte, kolik lidí budete nejčastěji hostit a od tohoto parametru je dobré odvíjet další rozhodnutí. Možností je spousta ať už do velikosti či typu, jelikož každému kuchaři vyhovuje jiný způsob přípravy. Doporučujeme proto seznámit se s výhodami a nevýhodami, jaké přináší grilování na dřevěném uhlí či na elektrickém nebo plynovém grilu. V neposlední řadě zvažte také místo, kde budete zahradní hostiny pořádat – především by mělo opět odpovídat obvyklému počtu hostů, aby působilo útulně a zároveň poskytovalo dostatek pohodlí pro všechny přítomné a samozřejmostí by měla být opět především bezpečnost.

Ať už zvolíte pro váš odpočinek jakoukoliv variantu, zaručujeme vám, že si pobyt na zahradě užijete. Aby ne, vždy svěží zeleň a čerstvý vzduch dokáží s naší psychikou doslova divy!

Zdroje: www.ceskykutil.cz, www.magazinzahrada.cz, www.novinky.cz

← Zpět do kategorie Trendy

Nejnovější developerské projekty