Užijte si konečně léto bez komárů

Kateřina Halamová, 29. June 2016 Kategorie: Trendy

Že je léto skvělé roční období odsouhlasí asi většina z nás. Stejný, a možná ještě větší podíl lidí dodá, jak by ale bylo skvělé, kdyby zmizeli ti otravní komáři! Co tedy můžeme udělat pro to, aby nás pískající hmyz rušil co nejméně?

Začněte nelítostný boj

Možností, jak začít boj, je více a doporučujeme vyzkoušet klidně víc variant naráz. Zjistíte, co ve vašem případě pomáhá nejvíce a zvýšíte tak šanci na úspěch. Na začátek je dobré se rozhodnout, jestli se vydáte spíše přírodní, nebo chemickou cestou a podle toho zvolte vhodné přípravky a opatření. 

Řekněte STOP nezvaným hostům

Pokud se snažíte zbavit komárů uvnitř vašeho bytu, začněte hned od začátku. Když jim zabráníte ve vniknutí do vašeho království, nemusíte dál už nic řešit. Ideální je nainstalovat jednoduché sítě do oken a pak můžete vesele větrat, aniž byste se báli nežádaného průniku. Další možností je pořídit si elektronický odpuzovač do zásuvky. Funguje buď na ultrazvukovém principu, nebo může do ovzduší automaticky rozptylovat pro komáry odpudivé látky.

Vytvořte kolem sebe ochranný štít

Další variantou je použití repelentů přímo na vašem těle. Může jít o klasický chemický repelent, který si nastříkáte na oblečení a vytvoříte tak účinnou ochranu. Relativní novinkou na trhu jsou pak speciální náramky na ruku, které vás taktéž pomohou chránit.

Vyzkoušet můžete i přírodní varianty, které si navíc můžete vyrobit i doma. Různé bylinky buď přelijete horkou vodou a necháte do druhého dne louhovat, nebo je zastudena naložíte na týden do francovky. Použití je pak stejné, jako u klasického spreje. Za nejúčinnější se uvádí rozmarýn, hřebíček, skořice, máta nebo levandule.

Podobnou variantou jsou pak již vyrobené éterické oleje s těmito vůněmi, nebo dokonce speciální vůně s odpudivými účinky. Výhodou je, že lidem většinou voní, takže navodí příjemnou atmosféru s bohulibým účinkem. Stejnou službu vám udělá i vonná svíčka, účinné jsou například ty s vůní citronely.

O důvod víc zajít „na jedno“

Zajímavým poznatkem vědců je, že komáry účinně odpuzuje vitamín B. Zeptejte se proto ve vaší lékárně, kde vám určitě rádi doporučí vhodné vitamínové doplňky. Dobrým zdrojem tohoto vitamínu je však také pivo. Jeho konzumenti tak mohou zajásat, protože popíjením oblíbeného nápoje vlastně zvyšují svou odolnost proti štípnutí.

A to už za to přeci stojí, ne? 

Zdroje: www.tadyjemoje.cz, www.novinky.cz, doma.nova.cz

← Zpět do kategorie Trendy

Nejnovější developerské projekty