Nadčasové retro v moderním interiéru

Kateřina Halamová, 21. March 2016 Kategorie: Trendy

Důvodů proč milovat retro je spousta. Může vám tak trochu připomínat vaše dětství, bavit vás svou rozpustilostí nebo kouzlem jedinečnosti, které při šikovném využití dodá jakémukoliv interiéru. Nadčasové kousky si zkrátka získávají naše srdce a není to náhoda. Nebojte se proto podlehnout!

Možností, jak využít retro prvky v interiéru je spousta. Záleží jen na vašem vkusu, možnostech a celkovém stylu domácnosti. Často stačí malý detail či jeden výrazný prvek v prostoru a úspěch je na světě. Jako vždy mějte na paměti, že méně je někdy více. 

Začněte od podlahy a nebojte se ani výrazných stěn! 

Jednou z variant, které v poslední době získávají na oblibě, je využití retro vzorů na podlaze. Spíše než celoplošný koberec doporučujeme zvolit kusový koberec menší velikosti, který působí vzdušněji a dodá interiéru šmrnc. Oblíbené jsou také tapety různých barev a vzorů. Jejich výběr je skutečně veliký a aplikaci zvládne i šikovný laik. Opět doporučujeme vybrat jen jednu stěnu nebo zajímavý kout, aby místnost nepůsobila příliš křiklavě. 

V jednoduchosti je krása

Oblé hrany, pastelové barvy, elegance a funkčnost. Nějak takto bychom mohli charakterizovat nábytek z doby 50. a 60. let minulého století. Není divu, že své místo nachází díky nadčasovosti i v moderním stylu bydlení. Zvolit můžete výraznější kusy nábytku jako je jídelní kout nebo pohovka nebo můžete moderní kusy pouze podtrhnout výrazným retro doplňkem. Skvěle poslouží zajímavá lampa, křeslo nebo soustava polic na zdi.

Retro sluší i elektronice

Samostatnou kapitolou jsou různé spotřebiče, které splňují veškeré současné požadavky na moderní vybavení domácnosti a svým retro designem navíc dokáží zaujmout. Pořídit si můžete retro rádio nebo rovnou gramofon. Klasické vinylové desky zažívají nečekaný comeback, je tedy na místě pořídit si i stylový přehrávač. Velkou oblibu získal tento styl například i v kuchyňském vybavení. Není problém sehnat nepřehlédnutelné lednice či sporáky nebo kuchyň pouze oživit zajímavým doplňkem v podobě barevné rychlovarné konvice, mixéru či kuchyňské váhy. 

Zdroj: prozeny.cz, zena.cz

← Zpět do kategorie Trendy

Nejnovější developerské projekty