Jaro je tu, pusťte jej i k sobě domů

Kateřina Halamová, 18. April 2016 Kategorie: Trendy

Jaro je v plném proudu a vy možná uvažujete, čím si zkrášlit svůj domov. Přinášíme vám několik tipů, díky kterým pozvete jaro až k vám do bytu!

Veselé barvy, přírodní materiály a dekorace v podobě květin, ptáčků a motýlů. Pro někoho kýč, pro jiné vítání dlouho očekávaného jara. Možností, jak vyzdobit byt či dům je celá řada a záleží jen na vašem vkusu, kterou z variant využijete.

Klasika, která nezklame

Stůl ozdobený bohatou jarní kyticí se snad nikdy neokouká a kdy jindy než na jaře, bychom si tuto dekoraci měli náležitě užívat. Záleží čistě na vašich preferencích, jestli zvolíte veselé tulipány, voňavé hyacinty či zářivé petrklíče nebo jakoukoliv kombinaci květin různých druhů. Důležité je, jakých způsobem květiny naaranžujete. Velmi oblíbené je využití průhledných skleněných nádob, které působí velmi svěže a lehce. Při pravidelné výměně vody vám rostliny vydrží i dlouho krásné. Další možností je klasické využití květináčů, které lze dozdobit barevnými zápichy nebo veselými stužkami. Po odkvětu lze rostlinu zasadit na zahradě a příští rok se budete radovat podruhé.

Ozdobte si vstupní dveře

Další velmi oblíbenou variantou jarní dekorace je zdobení vstupních dveří. Věnce různých barev a velikostí dokáží naladit již při vstupu do bytu a vykouzlit příjemnou atmosféru. Nebojte se kombinovat více různých materiálů jako je proutí, sláma, dřevo, látky či papír. Prim by však měly hrát přírodní materiály. Velmi zajímavé jsou i experimenty v podobě zavěšení ozdobených deštníků nebo osázení vyřazených barevných holínek. Užitečně zrecyklujete nepoužívané věci a navíc vykouzlíte úsměv na tvářích vašich blízkých. 

Když máte chuť, vezměte to z gruntu

Fantazii a aktivitě se meze nekladou, takže se nebojte ani výraznějších změn v interiéru. Pohrát si můžete s látkami zdobenými nejrůznějšími jarními motivy. Nový kabát tak mohou na chvíli dostat závěsy, ubrusy nebo potahy dekoračních polštářů. A v ložnici vám k probuzení ze zimního spánku pomůže pestré ložní prádlo.

Zdroje: www.svet-bydleni.cz, www.femina.cz, www.living.cz

← Zpět do kategorie Trendy

Nejnovější developerské projekty