Ruch města nebo klid venkova – máte jasno?

Kateřina Halamová, 4. April 2016 Kategorie: Výběr nemovitosti

Správná volba lokality je klíčovým momentem při koupi nemovitosti. V dalším dílu našeho seriálu se proto budeme zabývat nekonečným soubojem město vs. vesnice.

O tom, zda bydlet ve městě či na vesnici, byly popsány již tisíce stran, a přesto se nikde nedočtete, která varianta je ta správná. Záleží to totiž pouze a jen na vás, vašich preferencích a možnostech. Důvěřujte své intuici a zkušenostem a nenechte se přesvědčit názory ostatních – to pro sebe vybíráte svůj domov. Na druhé straně je dobré poradit se s někým, kdo podobným dilematem již prošel, a poučit se z případných chyb.

Nepřeberné možnosti města

Velké město nepochybně nabízí větší možnosti pracovního uplatnění či škol pro vaše děti. Širší je též nabídka nejrůznějších služeb, mezi které může patřit výběr obchodů, restaurací či sportovišť. Tyto výhody jsou pak vykoupeny větší koncentrací osob na jednom místě, vyššími cenami a rychlejším tempem, které může na někoho působit poněkud stresujícím dojmem. Vyšší bývá též pořizovací cena nemovitosti, což může být při výběru taktéž důležitý argument.

Klid a bezpečí venkova

Na druhé straně vesnice a menší města poskytují svým obyvatelům větší klid, kontakt s přírodou a často také bližší vztahy mezi sousedy. V malých obcích je též patrná menší míra kriminality, nemusíte se proto tolik bát pustit děti ven bez doprovodu nebo se strachovat o nově zakoupený automobil. Vyhnete se taktéž problémům s dopravními zácpami a parkováním. Na straně nevýhod je větší či menší závislost na dojíždění, které vás stojí peníze a čas. Pro rodinu je někdy nutností pořídit druhé auto, aby se všichni členové byli schopni dostat, kam potřebují. Pro někoho může být také problém nedostatečné kulturní vyžití a nabídka ostatních volnočasových aktivit. Při výběru lokality proto věnujte dostatečnou pozornost alespoň základní občanské vybavenosti.

← Zpět do kategorie Výběr nemovitosti

Nejnovější developerské projekty