Při výběru nemovitosti za Prahou hraje nejdůležitější roli správně zvolená lokalita

Kateřina Halamová, 29. March 2016 Kategorie: Projekty

Příroda na dosah ruky, klid a nižší ceny nemovitostí. To jsou asi hlavní výhody bydlení za Prahou. Pokud se k tomu přidá ještě dobrá dopravní dostupnost a dostatečné služby v blízkém dosahu, stává se z dané lokality ideální místo pro život. Nesmíme ale zapomínat ani na případná rizika.

Otázku zda pořídit byt přímo v centru hlavního města, na jeho okraji nebo v nedaleké vesnici, řeší čím dál více lidí. Každá z těchto variant má své výhody a nevýhody a při výběru nemovitosti je dobré zvážit především naše očekávání. V následujícím článku se zaměříme na klady a zápory bydlení za Prahou. 

Pokud je pro vás prioritou větší byt za rozumnou cenu, klidná lokalita s menším počtem obyvatel, bezproblémové parkování nebo čisté životní prostředí, doporučujeme zvolit některý z projektů v menších obcích v bezprostřední blízkosti Prahy. Vyhnete se tak zároveň nevýhodám bydlení v satelitech, které s sebou často přináší nedostatečnou vybavenost a tím pádem i nutnost neustálého dojíždění nejen za prací, ale i za školou, nákupy či zábavou. Při výběru věnujte pozornost, jaké služby vám může daná obec nabídnout. Základem by měly být nejen běžné obchody, ale i možnost sportovního či kulturního vyžití a školy nebo školky pro děti. Pokud počítáte s dojížděním za prací, nezapomeňte si zjistit jaká je situace na příjezdových cestách v době dopravních špiček a k nákladům na bydlení připočítejte i odhad nákladů za každodenní dojíždění.  

Jestliže právě tuto variantu bydlení zvažujete, máme pro vás zajímavý tip v podobě bytového komplexu Zelený park Klecany. Moderní budova zaujme zajímavým architektonickým zpracováním a kvalitní realizací s využitím vysokého standardu. Budova zahrnuje 150 bytových jednotek s dispozičním členěním 1+kk až 4+kk, jejichž součástí jsou prostorné balkony či terasy. Malebná obec Klecany nabízí nejen základní obchůdky či restaurace, ale i skvělé zázemí pro sport a relaxaci. V blízkosti můžete nalézt cyklostezky, koupaliště a pláž nedaleké řeky Vltavy. Multifunkční centrum Letňany je navíc ve vzdálenosti pouhých 10 min od obce. Rodiny s dětmi ocení přítomnost základní a mateřské školy přímo v obci a výběr z volnočasových aktivit pro ratolesti různého věku (např. ZUŠ, Skaut, Sokol, Klub rodičů a dětí Klíček a další). Nespornou výhodou je navíc fakt, že vzdálenost od Prahy činí jen 6 km, doprava autobusem na stanici metra C Kobylisy zabere pouhých 15 minut a díky odlehlému situování Klecan nebudete muset řešit ani nepříjemné dopravní kolony.

Zdroje: www.parkklecany.cz, www.home-institute.cz, www.klecany.cz

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty