Mrakodrapy přináší stylové městské bydlení

Kateřina Halamová, 27. September 2016 Kategorie: Projekty

O tom, že je Praha stověžatá ví každé malé dítě. Nová koncepce územního plánu nyní určí, jak moc se počet věží rozroste i do budoucna. Jistotou je, že oblíbených mrakodrapů bude přibývat.

Mrakodrapů bude přibývat, jednání ale nejsou jednoduchá

Místem, kde najdeme nevíce výškových budov v metropoli je aktuálně Pankrác. Nachází se zde i úplně nejvyšší budova s názvem City Tower, která měří 109 m a zahrnuje 27 nadzemních a 3 podzemní podlaží. Výstavba mrakodrapů se ale dozajista rozšíří i do dalších částí města, o čemž svědčí metropolitní územní plán, který začne platit od roku 2020. 

V nové koncepci se počítá se 14 lokalitami, kde bude umožněno stavět výškové budovy a tak se mrakodrapů dočkají i na Chodově, v Roztylech na Rohanském ostrově nebo ve Vysočanech. Nový plán má zabránit nahodilé výstavbě a v dané lokalitě vždy vymezuje maximální počet podlaží nově vzniklých budov. Plán však má i své odpůrce, kteří zpochybňují především dopravní kapacitu daných oblastí. Zohlednit se musí i demografický vývoj daných oblastí a případné narušení pražského panoramatu. V současné chvíli tak probíhá prověřování týmem expertů a následovat bude ještě veřejná diskuze. 

Bydlení mrakům na dosah

O tom, že bydlení v mrakodrapu přináší luxusní novodobé bydlení, svědčí jejich oblíbenost po celém světě. Pokud po takovém domově toužíte, není problém. Svůj sen si můžete splnit již teď prostřednictvím developerského projektu Sun Tower.

Na 21 podlažích naleznete 30 apartmánů s celoplošným prosklením a unikátními hliníkovými slunolamy. Výhled, který se vám naskytne, je skutečně bezkonkurenční a budete mít Prahu jako na dlani a to včetně dominanty Pražského hradu. Samozřejmostí je dostatek parkovacích míst v podzemních garážích, velké terasy a jako příjemný bonus oceníte saunu ve společných prostorech domu.

Skvělou volbou je i samotná lokalita pražského Karlína. Jedná se o dynamicky se rozvíjející městkou čtvrť, která nabízí jak bezproblémovou dopravní dostupnost do centra Prahy, tak dokonalou občanskou vybavenost včetně nedalekého parku Vítkov a blízkých cyklostezek.  

Více informací naleznete na webových stránkách projektu

Zdroj: www.abadia.cz

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty