Bydlení v řadovce – kompromis se zajímavou cenou

Kateřina Halamová, 20. May 2016 Kategorie: Projekty

Pokud patříte mezi početnou skupinu lidí, kteří touží po vlastním domku, ale zároveň musí brát ohled na finanční možnosti, může být bydlení v řadovce zajímavou variantou. Pojďme se nyní podívat, jaké hlavní výhody a nevýhody vám může tento způsob bydlení přinést.

Výhody na prvním místě

Finanční stránka věci hraje v případě bydlení v řadovém domě prim. Ušetříte totiž hned několikrát. Oproti samostatným domům vyjde laciněji projekt i samotná výstavba, protože například budování inženýrských sítí či základové desky je podstatně jednodušší. Úspora přichází i u spotřebovaného materiálu. Tím, že jsou stěny sdílené, není zcela logicky potřeba stejného množství materiálu jako v případě solitérních objektů. A poslední, a rozhodně ne nevýznamná, úspora přichází i u samotného provozu takové domácnosti. Tepelná izolace je v případě řadových domků výrazně vyšší, jelikož teplo uniká podstatně menší plochou. Naopak se dá říci, že se domky vzájemně  ohřívají, což se na spotřebě energií rozhodně projeví.

Nevýhodám lze předcházet

Asi není nutné zdůrazňovat, že hlavní nevýhodou takového typu bydlení je nižší soukromí, než v případě samostatně stojícího domu. Počítejte s tím, že můžete slyšet hlučnější sousedy a i pobyt na zahradě bude jejich přítomností ovlivněn. Pokud je to možné, je dobré zjistit si o potenciálních spoluobyvatelích co nevíce informací dopředu a snažit se po celou dobu vzájemného kontaktu o dobré vztahy. V takovém případě se totiž může záhy stát z nevýhody výhoda a můžete získat blízké přátele na celý život.

Možnosti řadového bydlení v těsné blízkosti Prahy

Na možnosti takového bydlení je možné narazit i v zajímavých lokalitách blízko Prahy. Dobrým příkladem může být developerský projekt Vilky Buštěhrad, který nabízí unikátní projekt v klidném městě Buštěhrad ve vzdálenosti pouhých 9 km severozápadně od Prahy. Jedná se o moderní a energeticky úsporné bydlení, při jehož stavbě byl kladen důraz především na kvalitní materiály. Vybírat je možné z dispozic od 3+kk až po 5+kk, což zaručuje, že si vybere skutečně každý podle svých potřeb. Za velmi příjemný nadstandard lze brát samozřejmost dvou parkovacích míst u každého domu a zahradní domek v zahradě. Potěší i všudypřítomná zeleň včetně dětských hřišť.

Příjemným dojmem působí i samotná lokalita města Buštěhrad, které nabízí velmi dobrou občanskou vybavenost ve spojení s ideálním dopravním spojením do centra metropole. Pro vaše cesty můžete krom vlastního vozu využít i pravidelné linky na metro Veleslavín či Zličín.

Více informací naleznete na webu.

← Zpět do kategorie Projekty

Nejnovější developerské projekty